<p>Paul Leertouwer (links), voorzitter voetbalclub CHRC feliciteerde Joost Bongers. Achtergrond Oprichter Joop Bongers. Foto: gertbudding.nl&nbsp;</p>

Paul Leertouwer (links), voorzitter voetbalclub CHRC feliciteerde Joost Bongers. Achtergrond Oprichter Joop Bongers. Foto: gertbudding.nl 

(Foto: )

Bongers Assurantiën Renkum viert 40-jarig bestaan

Hij moest er eigenlijk om lachen, maar Joost Bongers verontschuldigde zich. De directeur van het gelijknamige Bongers Hypotheken en Verzekeringen vergat vorige week donderdag dat zijn vader Joop op 18 februari 1981, het bedrijf had opgericht. Door de aangeboden taart van de medewerksters ging bij hem een lichtje branden.

Door Gert Budding

RENKUM - “Ik wist natuurlijk dat wij dit jaar veertig jaar bestaan”, vertelt Joost Bongers (52), ook hoofdsponsor van voetbalclub CHRC. “Het plan was echter om ons jubileum samen te vieren met voetbalvereniging CHRC, dat op 11 januari 1946 werd opgericht en dit jaar haar 75-jarig jubileum viert. Maar door corona kunnen we er geen spektakel van maken. Misschien later.” Dan. “Maar ik werd vanmorgen wel verrast met die grote taart.”

Joop Bongers startte het bedrijf aan de Schaapsdrift in Renkum, vier jaar later verhuisde hij naar de Dorpsstraat. In 2003 kwam zoon Joost in beeld en nam het bedrijf over. Maar senior is nog steeds actief. “Ik ben wekelijks ongeveer 24 uur aanwezig.” Het Renkumse bedrijf is uitgegroeid tot vier vaste medewerkers. De dames Sandra den Hartog en Hennie van den Top, vader Joop en Joost Bongers zelf.

De muren van het kantoor van Joost Bongers wordt gekenmerkt door tal van diploma’s. “Nog op late leeftijd behaald”, vertelt hij lachend. “Je bent nooit te oud om te leren”, zegt de Renkumer die veel waarde hecht aan betrokkenheid en begeleiding/ondersteuning op maat, naast de reguliere financiële aspecten. “Ik doe ook echtscheidingendossiers ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid”, laat Bongers ineens vallen die in het bezit is van het diploma leergang hypothecaire planning van Fontys Hogeschool. “Dit diploma is een verruiming van de kennis van Erkend Financieel adviseur.” Vanaf 2004 is Bongers Assurantiën Adviseurs gespecialiseerd in hypotheken en later ook financiële planning. “Wij bieden het complete gamma van verzekeringsproducten voor particulieren en het MKB. Ondanks corona was 2020 voor ons booming, verbazingwekkend”, zegt Joost Bongers met gepaste trots.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden