<p>De ambassadeurs Thijs Aardema (links) en Ruben Budding. Foto: gertbudding.nl&nbsp;</p>

De ambassadeurs Thijs Aardema (links) en Ruben Budding. Foto: gertbudding.nl 

Glasvezel wordt aangelegd in Renkum en Heelsum

De initiatiefnemers van inwonersinitiatief Renkum op Glasvezel, Thijs Aardema, Sander van Loenen en Ruben Budding zijn enorm blij. Zij kregen zojuist van glasvezelbedrijf Delta Fiber Netwerk te horen gekregen dat er voldoende animo is om in Renkum en Heelsum glasvezel aan te leggen. Het bedrijf begint naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 met de aanleg.

Door Gert Budding

RENKUM - Vanaf september waren Ruben Budding, Sander van Loenen en Thijs Aardema actief als onafhankelijk inwonersinitiatief ‘Renkum op Glasvezel’.

“Inschrijven is echter nog mogelijk tot eind maart.”

“Het afgelopen half jaar hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk mede-inwoners te informeren over glasvezel,” vertelt Aardema. “Het is ons gelukt om in de laatste twee weken van de vraagbundeling veel mensen te overtuigen van het belang van glasvezel voor onze dorpen.” Inschrijven is echter nog mogelijk tot eind maart.

Budding onderschrijft dat. “Het is opnieuw mogelijk om je in te schrijven voor glasvezel zonder dat je de aanlegkosten van €650,- hoeft te betalen,” legt hij uit.

“Dus waren mensen er nog niet uit met je keuze, dan krijg je nu alsnog de kans om een glasvezelaansluiting te overwegen. Belangrijk, want alleen de woningen die overstappen krijgen daadwerkelijk een glasvezelaansluiting.”

In de call vertelde Delta Fiber Netwerk ook dat ze binnenkort met de vraagbundeling in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze gaan starten. “Mochten er geïnteresseerden zijn die ambassadeur willen worden en ‘Renkum op Glasvezel’ daarin te zetten, dan gaan we graag met hen in overleg,” geeft Aardema aan. “Zelf gaan we alleen nog communiceren over de voortgang van de aanleg in Renkum en Heelsum.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden