<p>Voor Diana Peters breken weer sombere tijden aan. Foto: gertbudding.nl&nbsp;</p>

Voor Diana Peters breken weer sombere tijden aan. Foto: gertbudding.nl 

Diana: ‘Moordenaar heeft geen gevoel’

Donkere tijden breken aan voor Diana Peters. Haar broer Henk verdween op 29 april 2009 en is nooit gevonden. Vermoord, oordeelde de rechtbank met een scala aan bewijzen. De vermeende moordenaar Frans J. komt in november vrij nadat hij een gedeelte van zijn straf heeft uitgezeten.

Door Gert Budding

RENKUM - Vrijheid heeft voor Diana Peters een andere betekenis. “De moordenaar komt vrij, maar wij leven niet meer in vrijheid, zegt ze.

Vrijheid heeft voor Diana Peters een andere betekenis

“Henk is niet meer, het is een kwelling.” Diana Peters komt die ochtend al vroeg met een pittige uitspraak. “Ik voel me klote. In het dorp is door bepaalde personen al gezegd, ‘als hij vrijkomt dan maken wij hem kapot’”, zegt de Renkumse die in september 51 jaar wordt.

“Ik wil die Frans. J niet ontmoeten. Ik heb ook een contact- en gebiedsverbod aangevraagd, lijkt me beter voor hem.”

Diana Peters heeft de oud-Oosterbeker alleen in de rechtbank een paar keer gezien. “Dat was een poppenkast, twee agenten brachten hem binnen en twee andere vergezelde hem naar zijn plaats. Maar hij was niet bij alle zittingen aanwezig. Ook niet toen de rechter achttien jaar cel uitsprak, later ging daar zes maanden vanaf. Frans J. heeft twee-derde van zijn straf erop zitten, wij, mijn gezin en familie hebben levenslang. Ja, hij is de moordenaar, alle bewijslast is tegen hem. Hij had zelfs de sleutel van het huis van mijn moeder toen zij naar de supermarkt ging. Daar heeft hij ook het ziekenhuispasje van mijn moeder gestolen. Dat vonden ze terug in het bureautje in een garage. Hij is de dader”, zegt Diana Peters pertinent die slachtofferhulp kreeg aangeboden.

“Ik loop nu alleen nog bij praktijkondersteuning, ik kreeg prima steun van wijkagent Piet Enklaar. Van familierechercheurs en andere instanties heb ik nooit meer iets gehoord. Vind het wel vreemd dat de moordenaar maar ongeveer twaalf jaar cel heeft gekregen. Heb brieven gestuurd naar de hoogste instanties, die verschuilen zich echter achter de wet.”

Henk Peters verdween plotseling op 29 april 2009 op de Korenmarkt in Arnhem. Het spoor leidde vlot naar Frans J. “In de bus vergeleek ik elke man met Henk. Het doet pijn dat Frans J. zich steeds beriep op zwijgrecht. Je zou toch denken dat hij een greintje gevoel in zijn donder heeft. Hij weet wat er met Henk gebeurd is en waar hij ligt, hij heeft geen geweten. Hij zegt er niets over, hij zal het zijn leven meedragen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden