Foto:

Postuum erepenning voor Joris Zeeman

Dinsdag heeft burgemeester Agnes Schaap de erepenning, ereburger van de gemeente Renkum overhandigd aan mevrouw Zeeman. Met het overhandigen van deze erepenning wordt haar, helaas in december overleden man, de heer Joris Klaas Zeeman, postuum, ereburger van de gemeente Renkum.

Passie

Joris Klaas Zeeman heeft in zijn rijke leven een diepe indruk achtergelaten. Jarenlang zette hij zich met veel passie en gedrevenheid vrijwillig in voor de Renkumse gemeenschap. Dat blijkt uit de vele inzendingen die voor de heer Zeeman zijn binnen gekomen van vertegenwoordigers van organisaties waar de heer Zeeman een grote rol heeft gespeeld. De lijst met vrijwillige activiteiten en bijdragen aan initiatieven van Joris Zeeman is indrukwekkend. Met de wereld van de bouw als zijn belangrijkste fundering. Daar lagen zijn kennis en passie.

Diverse vrijwillige functies

In 2000 heeft de heer Zeeman de uitbreiding van de bassischool de Dorendal in Doorwerth begeleid, hij deed dit in de functie als bouwheer.

Ook bij de golfclub Heelsum heeft hij als bouwheer tussen 2000 en 2004 bij de realisatie van het huidige clubhuis en bijbehorende accommodatie op vrijwillige basis veel van zijn (bouwkundige) kennis gedeeld.

Vanaf 2000 was de heer Zeeman onbezoldigd secretaris voor de A.C. Deventerstichting. Twintig jaar lang heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor deze stichting. Zijn bouwachtergrond stond ook in deze functie centraal. Sinds de jaren vijftig heeft de heer Zeeman een groot sociaal netwerk opgebouwd. Dit netwerk en de bouwkundige kennis maakte de heer Zeeman tot de spil van deze stichting die tot op de dag van vandaag projecten op het gebied van cultuur, welzijn, gezondheidszorg en onderwijs ondersteunt.

Onbezoldigd voorzitter van de ReVaBo (Regionale Vakopleiding Bouwbedrijven) was de heer Zeeman tussen 1984 en 2001. Onder zijn leiding besloten een aantal bouwbedrijven, jongeren een leer/werk garantie aan te bieden. Deze vorm van leren en werken voor jongeren in de bouw bestaat nog steeds.


Zijn ondernemerschap en kennis van het bedrijfsleven was de rode draad in zijn leven. Tussen 1982 en 1996 was de heer Zeeman lid van de Kamer van Koophandel. Ook hier was hij een zeer enthousiaste en gedreven lid die zich hard maakte voor het op peil houden van het kennisniveau in de regio.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden