<p>Eric Kuijt geeft de Renkumse jeugd tekst en uitleg over &#39;hun&#39; Pumptrack. Thijs Aardema zorgt voor een promofilm.</p>

Eric Kuijt geeft de Renkumse jeugd tekst en uitleg over 'hun' Pumptrack. Thijs Aardema zorgt voor een promofilm.

(Foto: Dick Martens)

Groen licht voor Pumptrack Renkum

In de voortuin van MFC Doelum gaat binnen niet al te lange tijd een heuse Pumtrack verschijnen. Het initiatief, genomen door fietsliefhebber Eric Kuijt, gaat werkelijkheid worden. De benodigde financiële middelen die werden binnengehaald door subsidies van onder andere de Provincie Gelderland, Het Papendalfonds en vanuit het Lokaal Sportakkoord van de Gemeente Renkum, alsmede de diverse individuele sponsoren, zijn inmiddels toereikend om met de aanleg te gaan beginnen. Kuijt gaf een afvaardiging van de Renkumse jeugd zaterdagmorgen alvast een inkijkje in het fraaie plan. Opgetogen namen zij de kennis tot zich en dwaalden hun gedachten al af naar de stunts die zij op ’hun’ baan gingen uitvoeren. Even later mochten zij ook nog figureren in een promofilm om ‘de kinderwens’ die Kuijt nog heeft, extra gestalte te kunnen gaan geven.

Door Dick Martens

RENKUM - ,,Ik ben enorm blij dat we ondanks de corona-problematiek en de daarbij behorende financiële zorgen bij velen, toch het basisbedrag bijeen hebben gekregen, waarmee we de Pumptrack kunnen gaan realiseren”, legt Kuijt uit. ,,We hebben in de aanloop hier naartoe een drietal plannen uitgewerkt, waarbij al snel de duurste optie niet haalbaar bleek, maar de basisversie zeker wel. Die gaat er dan ook zeker komen. Daarnaast hebben we eigenlijk nog ‘een kleine kinderwens’. Dat is een baan met een kleine ronde in de grote baan. Daarmee wordt het voor de allerkleinsten een stuk leuker. Bovendien zorgt dat ervoor, dat je nog meer variatie op de baan krijgt.” Aan Kuijts kinderwens hangt een prijskaartje van ongeveer 4.000 euro.

Om dat beoogde bedrag nog aan het budget toe te kunnen voegen werd een bijzondere vorm van sponsoring ingezet. ,,Thijs Aardema van Beeldvast bood Pumptrack Renkum aan om als sponsoring in natura een promo op te nemen. Die mogelijkheid heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen. Thijs is cameraman, editor en regisseur en werkt al ruim 20 jaar voor onder andere het NOS-journaal, het Jeugdjournaal en Een Vandaag, dus die weet van de hoed en de rand.” En dat dat zo was bleek al snel. Aardema enthousiasmeerde de aanwezige jeugd om met hun BMX-fietsen, stepjes en skateboards alvast de mooiste stunts uit te halen, om daar even later voor de camera ook nog eens enthousiast over te vertellen. Daarbij werd een ding al snel duidelijk: De Renkumse jeugd is opgetogen en kijkt uit naar de opening. ,,Hoe eerder, hoe liever”, riepen zij dan ook in koor. Dat klonk ook Emiel Raven, die namens de Jongerenraad van de Gemeente Renkum alvast een kijkje kwam nemen, als muziek in de oren. ,,Een geweldig initiatief op een prachtige locatie. En je ziet nu al hoe enthousiast de jeugd is.” De opening van de Pumptrack zal, in de aanloop richting het WK-BMX op Papendal (14 tot en met 22 augustus) worden verricht door wereldkampioen Twan van Gendt en Jelle van Gorkum.

Voor meer info: www.pumptrackrenkum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden