<p>Renkumer Quinten Robbers aan het werk in zijn eigen kapperszaak, THE FADE STUDIO.&nbsp;</p>

Renkumer Quinten Robbers aan het werk in zijn eigen kapperszaak, THE FADE STUDIO. 

(Foto: Dick Martens)

Robbers was ‘ineens’ ondernemer

Een eigen onderneming starten in deze Corona-tijd, wie durft dat nog? In een tijd, die bol staat van de bedrijven waar het water aan de lippen staat, die zelfs ‘omvallen’. Toch waagde Renkumer Quinten Robbers die stap. Hij liet zijn droom werkelijkheid worden, door in de Arnhemse Nieuwstad zijn kapperszaak te openen, weliswaar een sprong in het diepe, maar de pas 23-jarige jongeling kwam met passie, doorzettingsvermogen en vakmanschap bovendrijven en is THE FADE STUDIO al snel een begrip geworden in kappersland.

Door Dick Martens

Ook Vitesse-spelers vonden de weg naar THE FADE STUDIO

RENKUM - Robbers heeft de sleutel nog niet in het slot gestoken of de eerste klant stapt in zijn kielzog de zaak al binnen en dat terwijl hij officieel pas twee uur later opengaat. ,,Zo gaat het regelmatig. Maar ik ben flexibel, ook dat is mijn kracht”, legt hij uit. Toch wordt eerst het interview afgenomen. ,,Afspraak is tenslotte afspraak. Die klant komt over een uurtje terug.” Toch moet de nieuwbakken ondernemer ook nog steeds wennen aan het feit, dat hij nu kapper is. ,,Wie had dat ooit gedacht! Hier om de hoek, bij de barbershop, kwam ik als klant, daar viel een jongen weg en vroeg de eigenaar of ik die plek wilde innemen. Dat wilde ik wel, maar gaf wel aan, dat ik niet kon knippen. Hij was duidelijk: ‘Dat ga ik je leren’ en vervolgens kreeg ik een tondeuse en een schaar in mijn hand gedrukt en moest ik modellen uitnodigen. Ben dus echt in het diepe gegooid, maar twee maanden later knipte ik al klanten. Hij heeft mij dus eigenlijk gescout. Met dank ook aan mijn voetbalvrienden van RVW, Jelle Harmsen en Stefan Aalbers. Zij waren mijn eerste modellen.”

Toch was het kappersvak allerminst Robbers ultieme droom. ,,Ik diende in het leger, waar ik de VEVA-opleiding volgde, maar ben daar door omstandigheden mee gestopt. Vervolgens kwam ik dus bij toeval in aanraking met het knippen, maar inmiddels blijkt wel, dat dit echt het geschikte vak voor mij is. Hierin kan ik mijn ei kwijt en heb ik ook nog eens mijn eigen zaak. Toch verliep de gang naar zijn THE FADE STUDIO niet volgens een geplaveid pad. Via Funda zocht en vond hij het pand aan de Nieuwstad nummer 10. Dat leidde ertoe, dat Robbers, na een grondige verbouwing op 3 december voor het eerst openging. ,,Erg spannend, maar het ging gewoon prima. Helaas moest ik op 10 december, als gevolg van de Corona-maatregelen, alweer sluiten, om pas op 15 maart weer open te mogen. ,,Gelukkig zat de loop er direct weer goed in en had ik al snel een mooie vaste klantenkring, waaronder ook een aantal spelers uit de selectie van Vitesse. Ik knipte onder andere Bero en Wittek. Ook Thomas Buitink, die nu bij PEC Zwolle speelt, maar als hij geknipt wil worden wel even naar hier komt rijden. En Max Clark, waarmee ik een vriendschapsband opbouwde, hem regelmatig zelfs naar Schiphol reed, als hij naar zijn familie in Engeland ging. Dat is ook mijn kracht, ik behandel iedereen hetzelfde, geef iedereen aandacht, hou van een praatje en dan hoor ik ook nog, dat ik ‘aardig’ kan knippen. Mooi toch?”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden