Eerste buitenlesdag Kindcentrum Oosterbeek groot succes!

Oosterbeek - Het plein van het Kindcentrum Oosterbeek wordt langzamerhand getransformeerd in een groen schoolplein. Daardoor kunnen er nu ook buitenlessen gegeven worden. Op 13 april 2021, tijdens de Nationale Buitenlesdag, kregen alle groepen buiten les. Ondanks de coronabeperkende maatregelen en het plein dat nog in aanbouw is, werd door het team van Kindcentrum Oosterbeek (Bernulphusschool en de opvang SKAR) een mooi programma verzorgd. 

Directeur Jeroen Verhoeven van de Bernulphusschool kijkt terug op een geslaagde dag. “Het vernieuwde plein biedt nu al veel meer mogelijkheden voor spelen en buitenlessen. We zijn zeker van plan om hier in de toekomst meer mee te gaan doen. We kunnen dan ook niet wachten tot het nieuwe plein helemaal af is.”

Groen speelplein

Op het plein van het Kindcentrum zijn inmiddels een nieuw speeltoestel, nieuwe picknicktafels en een avonturenbos gerealiseerd. Ook zijn er heggen verplant en zijn er hekken verwijderd. Er wordt op dit moment gewerkt aan het amphitheater en het kleuterplein. De verwachting is dat de bouw eind mei gereed is. Het groene speelplein kan gerealiseerd worden door bijdragen van de gemeente Renkum, Provincie Gelderland, Jantje Beton, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Arnhem en omstreken, Van Deventerstichting, Stichting Citer, De Vergroenerij, De Kinderkledingbeurs, SKAR, Flores onderwijs en donaties van ouders en kinderen. Wij bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van ons nieuwe plein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden