<p>Bij Karin Janssen (links), secretaris Oranjevereniging Oosterbeek, werden zaterdagmorgen de pakketten afgehaald. Foto: gertbudding.nl&nbsp;</p>

Bij Karin Janssen (links), secretaris Oranjevereniging Oosterbeek, werden zaterdagmorgen de pakketten afgehaald. Foto: gertbudding.nl 

Oranjevereniging Oosterbeek biedt alternatieve Koningsdag

OOSTERBEEK – Met de traditionele kinderspelen voor thuis, tompoezen voor de bewoners van verzorgingshuizen en een online pub quiz biedt Oranjevereniging Oosterbeek een alternatief programma voor Koningsdag.

Voorzitter Wilfried ter Woerds: “Door corona kunnen we ook dit jaar geen festiviteiten op Hartenstein organiseren. Dus geen knolletjesmarkt, kinderspelen en muziek. Jammer natuurlijk, maar we hebben een alternatief om Koningsdag kleur te geven.”

Voor gezinnen die lid zijn van de Oranjevereniging of voor nieuwe leden stelt de Oranjevereniging een straatspeel-thuis-spellenpakket beschikbaar, om het Koningsdaggevoel thuis te vieren met de kinderen. Zaterdagmorgen konden de pakketten worden afgehaald.

Ter Woerds: “Een pakket met schmink, stoepkrijt, ballengooien, oranje vlaggenlijn, ballonnen, allemaal in een grote juten zak, zodat de kinderen ook nog kunnen zaklopen. De belangstelling was enorm: alle beschikbare pakketten zijn afgehaald.”

De Oranjevereniging start Koningsdag dinsdag met het rondbrengen van oranje tompoezen bij alle verzorgingshuizen in Oosterbeek, dit jaar vergezeld van een draaiorgel.

’s Middags van 16.00 tot 17.00 uur houdt de Oranjevereniging een online Koningsdag Pu quiz met live presentator en verrassende vragen over Koningshuis, Oosterbeek en Koningsdag. Ter Woerds: “Vanuit je eigen woning met een drankje en borrelhapjes kun je met je gezin gezellig de strijd aangaan met andere Oosterbekers.”

Door de steun van lokale ondernemers zijn er leuke prijzen te verdelen.

Voor de pub quiz kan iedere Oosterbeker zich gratis aanmelden vóór maandag 26 april 18.00 uur, via mail info@oranjeverenigingoosterbeek.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden