<p>Leo Jansen, aan stoot, met enkele jongeren in de voormalige Albert Schweitzerschool. Foto: gertbudding.nl</p>

Leo Jansen, aan stoot, met enkele jongeren in de voormalige Albert Schweitzerschool. Foto: gertbudding.nl

Nog geen naam voor jongerenhuis

RENKUM - Renkum voor Elkaar is erin geslaagd om voor jongeren in het dorp Renkum onderdak te vinden in de voormalige Albert Schweitzerschool. Met de gemeente Renkum is een overeenkomst gesloten met de garantie van minimaal twee jaar en het gebruik van drie leslokalen. Een naam voor het nieuwe buurthuis is nog niet bekend. Het laatste buurt(jongeren)huis was in 2016. Leo Jansen, sociaal werker jeugd en aangesloten bij Renkum voor Elkaar (RVE), is verheugd en ‘draait’ al drie weken in de voormalige openbare school aan de Hogenkampseweg. Op deze donderdagavond is het niet bijster druk. “Maar dat kan straks nog wel komen”, zegt de jongerenwerker. De voormalige openbare basisschool Albert Schweitzer staat genomineerd gesloopt te worden. “De gemeente echter heeft garantie gegeven dat we minimaal twee jaar in het gebouw mogen verblijven, met het jongerenwerk op woensdag voor de kleintjes en donderdag voor de 16+ jongeren”, zegt Leo Jansen, die de coronamaatregelen nadrukkelijk nastreeft met een gering aantal jeugdigen op hetzelfde tijdstip en promoot steeds de andere halve meter afstand.

Door Gert Budding

RVE is huurder en verantwoordelijk voor orde, veiligheid en programmering van de activiteiten. “Er zijn één of twee jongerenwerkers van RVE aanwezig voor de begeleiding. Komende zomer zal ook de zomerschool weer plaatsvinden op deze locatie. Als er veel vraag is kunnen we misschien straks onze openingstijden uitbreiden. We vinden het belangrijk dat het jeugdhonk een plek is van en voor jongeren en om zoveel mogelijk samen op te trekken en verantwoordelijkheid te dragen voor de inrichting en de activiteiten.”

In de Albert Schweitzer is veel ruimte. “Ondanks de coronabeperkingen is er nu een jeugdhonk in Renkum waar activiteiten, ontmoeting en ontwikkelen centraal staan. Binnenkort zal de jeugd zich ook inzetten voor andere jongeren of inwoners van de gemeente Renkum in het project ‘Maatschappelijke Diensttijd’. Een vaste groep jongeren komt elke week helpen met het opbouwen en ik hoop dat zonder coronarestricties de groep zich zal uitbreiden.”

‘We hebben veel spullen gratis gekregen via marktplaats, oproepjes op sociaal media en Renkum voor Elkaar heeft zelf ook geïnvesteerd in een pooltafel en knutselspullen. Binnenkort zal er een internetverbinding worden gerealiseerd.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden