<p>Harm Wevers, de nieuwe voorzitter van OVC &#39;85: &#39;Ik heb er zin in!&#39;</p>

Harm Wevers, de nieuwe voorzitter van OVC '85: 'Ik heb er zin in!'

(Foto: Dick Martens)

Harm Wevers nieuwe voorzitter OVC ‘85

De Oosterbeekse voetbalvereniging OVC ’85 werd een lange periode gerund door nog maar drie bestuursleden. Wim Liet, Monique ten Napel en Hanneke van den Bent trokken de kar zo goed als het kon, maar aanvulling was meer dan gewenst. Via diverse noodoproepen en zelfs een animatiefilmpje werd de leden duidelijk gemaakt, dat deze situatie met spoed moest veranderen, omdat het inmiddels ‘5 voor 12’ was op de Bilderberg, met als toevoeging, dat er zonder bestuur geen voetbal meer georganiseerd kon worden. De serieuze noodkreet miste zijn uitwerking niet en onlangs werden op de Algemene Leden Vergadering (ALV) maar liefst drie nieuwe bestuursleden benoemd, waaronder ook een nieuwe voorzitter, Harm Wevers.

Door Dick Martens


OOSTERBEEK - ,,Ja de noodzaak was er echt”, trapt de nieuwe preses, terugdenkend aan de nijpende situatie binnen het bestuur, af. Wevers raakte enige jaren terug, op het moment dat zijn zoontje op de Bilderberg voor het eerst zijn voetbalschoenen aantrok, betrokken bij de club. ,,Nadat ik eerst een half jaar, als belangstellende ouder zijn verrichtingen volgde, gaf Vincent van Weelden, die de coördinatie van de mini’s deed, aan dat hij in verband met zijn verhuizing ermee ging stoppen. Als oudergroep zijn wij bij elkaar gaan zitten, met de vraag hoe wij dat zouden kunnen gaan opvangen. Er stond echter niet direct een nieuwe trainer op en die taak heb ik op mij genomen. Ik heb lang bij DZC in Doetinchem gevoetbald en gaf aan ook wel een keer een training te kunnen geven. Maar dat ene traininkje werden er al snel meer en dat mondde uit in het feit dat ik naast trainer ook de coördinator werd van de Mini’s, de kinderen van 4 en 5 jaar en de Champions League, kinderen van 6 jaar. Dat heb ik drie jaar gedaan, om vervolgens met mijn zoontje mee te gaan naar de JO8, die ik ook ben gaan trainen.”

Mede omdat de zelfstandig ondernemer al snel besefte, dat de jeugd binnen OVC ‘een groot goed’ is. ,,Dan sta je ook redelijk in beeld. Er werd binnen de club gekeken naar nieuwe bestuursleden, maar ik achtte mij met mijn 42 jaar daar in eerste instantie wat te jong voor, maar ik wist ook, dat de noodzaak er was om die vacatures nu op te gaan vullen. Ik kende inmiddels best al veel mensen binnen OVC en heb toen de knoop doorgehakt en mij beschikbaar gesteld. Wat dat betreft was Jan Minkhorst mijn voorbeeld. Hij was altijd mijn trainer bij DZC, maar daarnaast ook de voorzitter. Die combinatie vervulde hij met verve en dat wil ik nu ook gaan doen.” Naast Wevers zijn ook Josephine de Maar als secretaris en Mirjam de Stigter als algemeen bestuurslid het bestuur komen versterken en samen met penningmeester Wim Liet is ‘die club’ weer op sterkte. ,,Belangrijk is het echte verenigingsgevoel te behouden. Betrokkenheid is daarin belangrijk. Ouders, jeugd, maar ook de senioren op die zaterdag belangstelling voor elkaar te laten tonen. Sportief het niveau op pijl te houden is ook een ambitie. Ik heb er zin in.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden