<p>Erica en John, samen met Marcel in Pannenkoekenhuis Renkum.&nbsp;</p>

Erica en John, samen met Marcel in Pannenkoekenhuis Renkum. 

(Foto: Kees Jansen)

Lekker, snel en vooral niet te moeilijk

John Machielse en zijn vrouw Erica laten zich niet ontmoedigen door de coronacrisis of leegstand in het Renkumse centrum. Daarom openden ze zaterdag gewoon een pannenkoekenrestaurant op het dorpsplein.

Door Kees Jansen

RENKUM ,,Toen we een eerste gesprek hadden met de eigenaar van dit pand zaten we nog midden in de coronatijd. Maar ik ging er vanuit dat het wel een keer zou ophouden”, vertelt Machielse op het terras van het nog gesloten restaurant.

Als het aantal mensen dat er al wil plaatsnemen om wat te drinken of eten tekenend is voor het toekomstige aantal gasten, dan wordt het zeker een succes. Daar zijn ook John, Erica en Johns broer Marcel van overtuigd. Laatstgenoemde gaat Pannenkoekenhuis Renkum draaien; hij heeft al een lange carrière in de horeca achter de rug.

John heeft dat niet. ,,Maar ik wilde altijd al wel iets in de horeca en dit pand stond al een tijd leeg. Ik kende de eigenaar, dus ben eens met hem gaan praten”, vertelt hij. ,,Luzona zat hier vroeger in en daarvoor was het Mieters. Ook is er nog een restaurant geweest dat volgens mij nooit open is gegaan. Ik denk dat hier een lunchroom runnen moeilijk is. Met een pannenkoekenhuis is dat anders. Overigens houdt mijn werk hier na het opknappen op. Dan is het aan Marcel.”

Marcel: ,,Als mensen uit Renkum of Heelsum een pannenkoek willen eten moeten ze nu naar Oosterbeek, Wolfheze of Bennekom. Straks kun je gewoon op de fiets of lopend in je eigen dorp een pannenkoek eten. Het is laagdrempelig, je hoeft niet te reserveren en het is betaalbaar.” John vult aan: ,,Dit zit tussen snackbar en pizzeria in. Leuk voor gezinnen met kinderen, maar ook voor de vele mensen die alleen wonen. Het is allemaal lekker, eenvoudig, snel en niet te moeilijk. Vandaar ook onze naam. Gewoon Pannenkoekenhuis Renkum. Dat is wat het is.”

De ‘Machielses’ merkten al voor de opening van het pannenkoekenhuis het enthousiasme in de omgeving. ,,We hebben al heel wat boekingen van groepen en clubjes staan”, zegt Marcel. ,,En toen wij begonnen om zwerfvuil op het plein op te ruimen en onkruid te krabben, gingen anderen dat ook doen. Zo hou je het samen bij.”

Wat betreft John wordt het pleintje straks veel meer een horecaplein. ,,Het kan allemaal best wat vrolijker dan nu. Er ligt geen visie aan ten grondslag. Er staan wat banken, een paar bomen, maar het is niet echt levendig. Die banken zouden weg kunnen, er zou een afscheiding moeten komen met de Dorpsstraat en wat meer ruimte voor terras. Zodat het een plek wordt waar mensen graag naar toe gaan om te verblijven.”

In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk om voldoende mensen in het Pannenkoekenhuis Renkum te kunnen verwelkomen. ,,We hebben gekeken hoeveel gasten we minimaal nodig hebben en ik verwacht dat we dat meteen al gaan halen.”

Open: woensdag tot en met zondag van 10.30 tot 21.00 uur, de keuken van 12 tot 20 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden