Foto:Ron van Varik

Programma festival Het Park Verteld bekend

Het programma van festival Het Park Vertelt, eind augustus in Park Hartenstein in Oosterbeek, is bekend. Zaterdag 28 augustus komen onder andere dichter Joke van Leeuwen, cabaretier Vincent Bijlo en taalkunstenaar Nico Dijkshoorn met zijn vriendenband (inclusief gitarist Rinus Gerritsen) naar Oosterbeek. Zij maken onderdeel uit van een bomvol programma voor jong en oud op drie verschillende podia in het park.

OOSTERBEEK - Het wordt weer een feest van taal in vele vormen: poëzie, muziek, spoken word, theater en cabaret. Het programma staat in het teken van de klimaatcrisis, is gemaakt in samenwerking met de beweging van Vlaams-Nederlandse klimaatdichters en draagt als titel ‘Lyrisch en ziedend’. Dit jaar is ook een schrijversresidentie aan het festival verbonden. De drie deelnemende dichters komen uit Duitsland, Engeland en Vlaanderen. Twee weken voor het festival strijken ze neer in Oosterbeek om nieuw werk te maken dat ze tijdens het festival zullen presenteren.

Naast het programma op drie podia is er nog veel meer te beleven tijdens het festival. Zo zijn er workshops zoals ‘Do It Yourself publiceren’ en ‘Kringloopkunst maken’. Ook kun je meer te weten komen over de bijzondere natuur van Park Hartenstein. Er zullen veel stands van organisaties op het gebied van natuur, landschap en duurzaamheid aanwezig zijn. Naast informatie zijn hier allerlei duurzame producten verkrijgbaar. En voor de festivalbezoeker is er uiteraard lekker en duurzaam eten en drinken. De organisatie van Het Park Vertelt zal zo groen mogelijk zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen flyers en programmaboekjes worden gedrukt. Het programma staat online en wordt uitsluitend via posters en sociale media gecommuniceerd. De festivalorganisatie vraagt dan ook iedereen het nieuws actief te delen. Tijdens het festival wordt, waar mogelijk, zelf energie opgewekt en wordt er alles aan gedaan de voetafdruk zo klein mogelijk maken.

Het volledige programma en actuele informatie zijn te vinden op www.hetparkvertelt.nl.

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden