<p>Pascal van Zeist van Ritmiek Muziek en Dans, ontvangt van Marlies Akveld een cheque van 1500 euro.</p>

Pascal van Zeist van Ritmiek Muziek en Dans, ontvangt van Marlies Akveld een cheque van 1500 euro.

(Foto: Dick Martens)

Ritmiek Dans en Muziek verrast vanuit Sportakkoord

Ritmiek Dans en Muziek is een begrip in de gemeente Renkum en inmiddels ook ver daarbuiten. Er wordt inmiddels lesgegeven op locaties in Arnhem, Apeldoorn, Renkum, Wageningen, Ede, Dieren, Doorwerth, Wolfheze en Oosterbeek. Daarnaast zijn de diverse docenten ook landelijk actief met een uniek online platform vol met lessen en cursussen. Leeftijd speelt daarbij geen rol. Elke cursist wordt verder geholpen in de persoonlijke ontwikkeling op het gebied van muziek en of dans, in iedere mogelijke stijl. Maar er is altijd weer een creatieve geest, die nieuwe activiteiten in het leven roept. Zo komt de Stichting Ritmiek Cultuur, Sport en Onderwijs nu met Ritmiek Speci Orkest en Ritmiek Speci Dance. Een orkest en muziek- en danslessen speciaal gericht op mensen met een verstandelijke of fysieke beperking. In dat kader kwam een bijdrage van 1.500,00 euro vanuit het Renkums Sportakkoord als een onverwachte, maar zeker aangename verrassing.

Door Dick Martens

DOORWERTH - Aan de Doorwerthse Dalweg werd de cheque uitgereikt door Marlies Akveld, namens de gemeente Renkum lid van de steungroep Renkums Sportakkoord en Tanja Dijkstra, buurtsportcoach van het Sport- en Beweegteam Renkum. ,,Met die financiële meevaller zijn we natuurlijk hartstikke blij”, aldus Pascal van Zeist, directeur van Ritmiek, opgetogen. ,,Het is een uniek concept, dat we op een locatie kunnen uitrollen, maar ook op onze locatie kunnen neerzetten. We kunnen zelfs zover gaan, dat we daar uitvoeringen mee kunnen gaan doen en daarmee een tegenhanger kunnen gaan vormen van de Jostiband (een beroemd Nederlands orkest met uitsluitend muzikanten met een verstandelijke beperking, DM). We zouden dat in samenwerking gaan doen met Uniek Sporten en hadden daar al veel aanmeldingen voor ontvangen, maar door de Corona-beperkingen konden we daar verder nog geen uitvoering aan geven. We waren van plan om op 15 december de eerste danslessen op te gaan starten, gevolgd door het opstarten van het Speci Orkest. Gelukkig kan en mag er nu weer meer en gaan we met volle energie aan de slag.”

En dat bleef niet onopgemerkt, want er is niet alleen vanuit de gemeente Renkum, maar ook vanuit de gemeenten Apeldoorn, Rheden en Wageningen belangstelling voor het unieke project. ,,Zij willen heel graag met ons samenwerken en dat willen wij natuurlijk ook. We denken er nu al aan om ook theater in het concept op te gaan nemen.” Ritmiek werkt inmiddels al samen met ruim 50 docenten. We worden binnen de regio steeds groter, doen steeds meer unieke dingen. We werken op scholen, hebben de naschoolse lessen, groepslessen, maar we zijn ook met Vilente bezig om de ouderen wat aan te bieden. Een breed aanbod dus. Daarom zijn wij erg blij met de bijdrage van de gemeente. Dat stimuleert ons om onze droom na te blijven jagen: Kinderen, ouderen en mensen met een beperking te geven wat ze nodig hebben. Dans en muziek is daarbij de basis, dat zit in ons bloed.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden