<p>Wethouder Marinka Mulder heeft een pittige taak ten aanzien van het Wilhelminasportpark in Heelsum.&nbsp;</p>

Wethouder Marinka Mulder heeft een pittige taak ten aanzien van het Wilhelminasportpark in Heelsum. 

(Foto: gertbudding.nl)

Clubs nog steeds niet op één lijn

In het MFC Doelum werd vorige week een raadsontmoeting gehouden. Vooraf werd er gespeculeerd over een spectaculaire ontwikkeling wat betreft de samenwerking (lees fusie) van de voetbalclubs CHRC, Redichem, RVW en Duno en in het verlengde daarvan het onderhoud van het Wilhelminasportpark in Heelsum.

Door Gert Budding

RENKUM - Het werd een avond met sportclubs, raadsleden, wethouders en burgemeester Schaap. Er werd voornamelijk gesproken over de bezetting, intensiteit van de sportvelden. De gemeente Renkum heeft Huub van Oorschot, oud-wethouder Culemborg, als projectbegeleider aangesteld om de voetbalclubs CHRC, Redichem, RVW en ook het Doorwerthse Duno aan tafel te krijgen voor samenwerking. In de volksmond: doodgewone fusie. Dit project loopt al ruim veertig jaar. Wethouder Marinka Mulder, die ook haar roots heeft liggen in Culemborg, is pas drie jaar belast met deze pittige taak. 

Er werden drie groepen van twintig personen geformeerd die hun wensen mochten uitspreken over, Concept Sportvisie gemeente Renkum/Lokaalakkoord, Sport- en Beweegteam van de gemeente Renkum en het hete hangijzer, het Wilhelminasportpark sportpark in Heelsum. Direct bij de eerste sessie gooide Huub van Oorschot een zevenklapper. “In mijn beleving moet alle clubgebouwen op het Wilhelminasportpark plat worden gegooid, er moet een nieuw centraal gebouw komen, met vier kunstgrasvelden. Dan kunnen een paar grasvelden worden afgestoten op het sportpark. Dat is een fikse investering, maar het zal uiteindelijk de gemeente Renkum veel geld opleveren. Ook als Duno op het Wilhelminasportpark een plekje krijgt, zal dat geld zal opleveren. De Waaijenberg is geschikt voor exclusieve woningbouw.” 

Toen korfbalvereniging DKOD haar heil vond bij Doelum, graaide Redichem op het Wilhelminasportpark gretig om zich heen als grootste voetbalclubs (ruim 600 leden) en werd voor een luttel bedrag eigenaar van het vervallen clubhuis dat nu na verbouwing als jeugdhonk pronkt op het sportpark. Met een gericht plan had hoofdklasser Duno op die plek kunnen plaatsnemen. “Die verhalen heb ik ook gehoord. Maar dat kunnen we niet meer terugdraaien”, zegt wethouder Marinka Mulder en somt enkele scenario’s voor de toekomst van het sportpark in de gemeente Renkum. “Eén daarvan is dat Stichting MFC Doelum het Wilhelminasportpark in haar beheer krijgt, nu beheert de stichting daar ook al het kunstgrasveld, omdat de clubs enkele jaren geleden niet op één lijn kwamen.” 

Mocht MFC Doelum het Wilhelminasportpark in haar beheer krijgen, houden de voetbalclubs dan hun eigen signatuur? “De clubs bepalen zelf of er een fusie komt”, schets wethouder Marinka Mulder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden