<p>De hele DKOD-familie genoot met volle teugen van een zonnige, gezellige en sportieve slotdag.</p>

De hele DKOD-familie genoot met volle teugen van een zonnige, gezellige en sportieve slotdag.

(Foto: Dick Martens)

Slotdag DKOD opmaat naar jubileum

Wie zaterdag in de buurt van MFC Doelum was, zal ongetwijfeld wat vreemd hebben opgekeken. Maandenlang was het terras voor het centrum leeg en ook op het kunstgrasveld, ‘in de voortuin’, was er nauwelijks beweging. Maar omdat korfbalvereniging DKOD het vreemde seizoen toch op een mooie en vooral sportieve en feestelijke manier wilde afsluiten, werd er door de hele ‘Oranje-Zwarte familie’ een leuke slotdag gevierd. En praktisch de hele familie liet zich dit feestje niet ontnemen. Spelers, trainers, bestuurs- en commissieleden, ouders, broertjes en zusjes, ze waren er allemaal.

Door Dick Martens

RENKUM - Er was een springkussen, er werd gedanst, er was een hapje en een drankje, maar er werd natuurlijk ook gekorfbald. Geen wedstrijden, maar uitdagend was het zogenaamde ‘Familie-schieten’ wel. De diverse familiekoppels namen het tegen elkaar op, waarbij het opviel, dat de jeugd ook bij DKOD de toekomst heeft en dat vooral bij de wat oudere korfballers duidelijk werd, dat successen die in het verleden werden behaald, geen garantie meer gaven voor de toekomst. Dit tot hilariteit van de jeugd en frustratie van ‘de oudjes’. Voorzitter Michiel Hupkes en met hem zijn medebestuursleden genoten met volle teugen van het schouwspel dat zich op het kunstgras afspeelde. ,,We wilden dit hectische, chaotische en vreemde seizoen toch feestelijk afsluiten. Er is door onze vrijwilligers, gedurende het afgelopen jaar, wel voor gezorgd dat er bijna wekelijks een activiteit was. Van een speurtocht door het dorp, tot een online bingo, van onderlinge wedstrijdjes tot diverse challenges, die veelal ook nog via een livestream waren te volgen. We zijn, ondanks alles, altijd blijven kijken en denken in mogelijkheden.” 

De Corona-tijd werd ook besteed om eens te kijken hoe de vereniging er voorstond. ,,Onder de noemer strategietraject hebben we de leden daar digitaal over geïnformeerd”, licht penningmeester Jako van der Kolk toe. ,,Wij gaan bijvoorbeeld energie steken in het voorlichten van ouders die niet zo zeer bekend zijn met korfbal, wij informeren ze over de club, onze kernwaarden, maar we hebben ze ook gevraagd hoe zij tegen DKOD aankijken, tegen de korfbalsport en tegen Doelum. Wij weten dat al wel, maar nieuwe en frisse blikken en zienswijzen zijn voor ons belangrijk. Maar we hebben ook een jeugdsessie gehad, waaruit naar voren kwam, dat zij de club ook graag wilden helpen. Zij kwamen met verrassende nieuwe ideeën, zoals een social-mediacommissie, ze wilden zelf activiteiten bedenken en organiseren en onze materialencontainer met graffiti gaan verfraaien. Dat zijn mooie dingen, toch? Zeker ook richting ons 90 jarig jubileum dat we volgend jaar groots willen gaan vieren.” Ook sportief gaat het prima. ,,We hebben aardig wat jeugd en ook een tweede en eerste selectie en een midweek-team”, meldt trainer Jaap Jochems verheugd. ,,Met het eerste gaan we, in de 3e Klasse, de zaalcompetitie spelen, met een prima selectie. DKOD staat er ‘gewoon’ goed voor.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden