Logo rijnenveluwe.nl


Leonie Halsema in de nieuwe ruimte van haar galerie/kunstuitleen in Velp. Daar gaat ze op 5 oktober open. Foto: Kees Jansen
Leonie Halsema in de nieuwe ruimte van haar galerie/kunstuitleen in Velp. Daar gaat ze op 5 oktober open. Foto: Kees Jansen (Foto: Kees Jansen)

Kunstuitleen verhuist naar Velp

De Oosterbeekse Leonie Halsema verhuist haar galerie-kunstuitleen begin volgende maand van Oosterbeek naar Velp. Daar ziet ze mogelijkheden die ze in Oosterbeek niet heeft.

OOSTERBEEK Halsema had graag in Oosterbeek willen blijven, maar geschikte panden waren te duur. ,,Het waren prijzen die ik niet op kan brengen. In Velp krijg daar een prachtige ruimte, in het centrum en ook betaalbaar. Meteen toen ik het zag, was ik verkocht."

Halsema begon vijf jaar geleden in de Oosterbeekse Weverstraat met een kunstuitleen/galerij/lijstenmakerij. ,,Ik wilde iets met kunst gaan doen en er was in Oosterbeek nog niets op het gebied van moderne kunst." Ze bouwde al snel een klantenbestand van honderden mensen op die er kunstwerken huren en/of kopen.

,,Vanaf vijftien euro per maand heb je al een werk aan de muur hangen. Zeker in die tijd van recessie was dat voor veel mensen interessant. Ook voor bedrijven is het een mooie manier om kunst aan de wand te krijgen", zegt de in Oosterbeek wonende Halsema.

Ze liep al heel lang rond met de wens naar een groter pand te verhuizen. ,,Ik wil wisselende exposities gaan doen en daar was in het pand in Oosterbeek geen ruimte voor. Dat hangt vol. In Velp kan dat wel: dat is zeker drie keer zo groot. Ook heb ik meer ruimte voor de lijstenmakerij en kan ik een mooie grote tafel met zes stoelen midden in de ruimte plaatsen."

Ze had het voor Oosterbeek leuk gevonden als daar een galerie voor moderne kunst was gebleven. ,,Maar het moet ook uit kunnen. En zo ver is Velp nou ook weer niet. In een kwartier ben je van Oosterbeek in Velp. Iedereen die ik sprak, vond het leuk. Ik heb alleen maar positieve reacties gehad", zegt Halsema. ,,En Velp lijkt wel een beetje op Oosterbeek."

In het pand aan de Arnhemsestraatweg 2a, vlakbij de Albert Heijn in Velp, wil Halsema ook interieurstyling en mooie meubels aanbieden, zoals de tafel met stoelen in het midden van de ruimte.

,,Het wordt geen meubelwinkel, maar meer iets erbij. Marian Hettelaar uit Stokkum, mijn nicht, is interieurstylist en heeft een eigen meubellabel. Als ik een schilderij bij mensen kom ophangen, dan wordt weleens aan mij gevraagd of het past in het interieur. Ik geef dan mijn mening, maar ben niet deskundig. Marian wel. Aan de andere kant krijgt zij weleens vragen over bijpassende kunst, dus dat vult elkaar mooi aan."

De nieuwe naam van Halsema's zaak is Lijn 1, galerie & kunstuitleen.

www.galerie-kunstuitleenoosterbeek.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox