Logo rijnenveluwe.nl


Kasteel Rosendael. (foto: Ton Rothengatter)
Kasteel Rosendael. (foto: Ton Rothengatter)

Week van het Landschap

Doorwerth - Van 14 t/m 29 oktober vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. De 12 provinciale Landschappen organiseren dan zestien dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om natuur en cultuur dichtbij huis te beleven. Geldersch Landschap & Kasteelen haakt van 16 t/m 21 oktober aan met allerlei activiteiten in en rond de 7 opengestelde kastelen. Binnen deze week heeft elk kasteel een eigen dag, met o.a. rondleidingen, lezingen, excursies, speurtochten en nog veel meer.

Kasteel Doorwerth  
 
Op maandag 16 oktober staat kasteel Doorwerth helemaal in het teken van de Week van het Landschap. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen een speurtocht doen: 'ik zie ik zie…', speciaal voor de kleintjes die nog niet kunnen lezen of 'de ontdekkingstocht', voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Verder is er een meet & greet met een vrijwilliger van het kasteel, welke u alles zal vertellen over de werkzaamheden die hij/zij op Doorwerth doet. Een vrijwillig educatief boswachter neemt u met behulp van een powerpointpresentatie in vogelvlucht mee door Gelderland en in het bijzonder de omgeving van de Veluwezoom. Hij vertelt daarbij over het werk van GLK. En tenslotte kunt u deelnemen aan excursies naar de Duno, heuvel op en af.

Uniek vandaag: Spannende verhalenspeurtocht voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De kinderen gaan samen met kinderboekenschrijfster Ruth Frederiks op zoek naar de verborgen dieren en verhalen in en om het kasteel. Daarnaast kunnen kinderen ook de Appeltjesspeurtocht doen, die speciaal is ontwikkeld rondom de oogsttijd.

Programma

·     11.00 - 17.00 uur: kasteelbezoek op eigen gelegenheid en diverse speurtochten (laatste toegang om 16.00 uur).  
 
Speurtochten:

-     Het is oogsttijd, dus hoogste tijd voor de Appeltjesspeurtocht.

-     Ik zie ik zie… Speciaal voor de kleintjes die nog niet kunnen lezen een speurtocht met zoekplaatjes. Wat ZIE je allemaal in het kasteel?

-     Ontdekkingstocht door het kasteel. Dit is een speurtocht voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar.

-     Spannende verhalen rondleiding voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Zij gaan samen met kinderboekenschrijfster Ruth Frederiks gaat op zoek naar de verborgen dieren en verhalen in en om het kasteel.

·     13.00 - 15.00  uur: meet & greet met een vrijwilliger van het kasteel

·     11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur: powerpoint presentatie over het werk van Geldersch Landschap & Kasteelen, duur: ca. 30 min.

·     11.00 uur en 14.00 uur: excursies met de boswachter. Duur: ca. 1,5 uur. U kunt hiervoor ter plekke intekenen bij de kassa. Er kunnen maximaal 20 deelnemers per excursie mee. Vol = vol.

Deelname: € 9,50 p.p., 4 t/m 18 jaar € 5,25 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en houders van de museumkaart hebben gratis toegang op vertoon van hun pas. Bij de prijs zijn alle activiteiten inbegrepen, m.u.v. de speurtochten en de excursies met de boswachter.  
 
Op 16 oktober zijn de appeltjesspeurtocht en de ik zie ik zie gratis. De ontdekkingstocht kost €2,00 en deelname aan de spannende verhalen rondleiding bedraagt  € 5,00.

Deelname aan de excursie met de boswachter kost € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van hun pas. De museumkaart is niet geldig. Betaling contant bij de boswachter.

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth 
Informatie: www.glk.nl/evenementen, doorwerth@glk.nl of 026-3397406 
Reserveren: Voor het onderdeel spannende verhalen speurtocht is vooraf reserveren noodzakelijk.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox