Logo rijnenveluwe.nl


Organisator Harro Nusselder, Frans Klerkx van de Kreek en Lieke van Rooijen bij de Kreek, één van de drie locaties van het festival. (foto: Marnix ten Brinke)
Organisator Harro Nusselder, Frans Klerkx van de Kreek en Lieke van Rooijen bij de Kreek, één van de drie locaties van het festival. (foto: Marnix ten Brinke)

Weverstraat krijgt eigen festival

De Weverstraat in Oosterbeek krijgt aanstaande zaterdag 7 oktober zijn eigen festival. Op drie locaties in de gezellige winkelstraat kan iedereen gratis luisteren naar hele diverse artiesten.

Oosterbeek - Het idee voor het festival komt van Harro Nusselder. "Ik wilde graag iets opzetten voor muzikanten uit de regio. Oorspronkelijk was het idee om het festival op vier locaties te doen, maar helaas viel de Concertzaal af." Niet alleen zouden er vier locaties zijn, het festival zou ook een heel weekend duren. "Het was in het begin wat groots, maar voor een eerste keer is dit goed zo. Het is wat intiemer geworden dan oorspronkelijk bedacht en eie weet wat er komende jaren nog gebeurt."
Nusselder is zelf muzikant en speelt in de band 'Blauw Licht'. "Wij spelen in de Kreek. Onze band is een mix van jazz, dixie en pop. We zijn twee jaar geleden begonnen met een optreden in Tuin de Lage Oorsprong. We zijn een gelegenheidsband en het optreden op het festival is ons zesde. De nummer die we spelen zijn allemaal bekende nummer, van onder andere Janis Joplin."
Die zaterdag is Lieke van Rooijen, singer-songwriter, te zien en te horen in het Filmhuis Oosterbeek. "Ik schrijf zelf mijn liedjes", vertelt ze. "Sommige dingen kun je gewoon niet laten. Het is voor mij echt een passie. De liedjes kunnen over van alles gaan. Soms zijn ze heel persoonlijk of geef ik mijn mening over een bepaald onderwerp. Dit wordt de eerste keer dat ik een volle 45 minuten ga optreden. Het is best spannend!"
Naast haar muzikale talent is ze ook beeldend kunstenaar en heeft ze een expositie in De Kreek. "Ik werk met textiel, het zijn wanddoeken."
Het Weverstraat Festival Oosterbeek is zonder sponsoren en zonder budget opgezet. "Alle inkomsten komen uit de drank", aldus Nusselder. "De locaties hoeven we niet te betalen en ook de artiesten treden gratis op. We hopen dat iedereen veel plezier heeft, de artiesten en het publiek en het zou mooi zijn wanneer er een vervolg op komt."

reageer als eerste
Meer berichten