Logo rijnenveluwe.nl


Kinderboerderij Heelsum wordt Hoeve Heidestein

"Ik zag het als een mooie kans", zegt Jan Hassink over het overnemen van Kinderboerderij Heelsum van de gemeente. "Net zoals op Hoeve Klein Mariëndaal gaan wij hier werken met activerend werk en dagbesteding en het leuke aan deze kinderboerderij is het feit dat het midden in het dorp ligt."

Heelsum - Eigenlijk is er geen twijfel over de vraag of er wel genoeg mensen uit de gemeente Renkum op zoek zijn naar activerend werk of dagbesteding. "Het gebeurt nu al dat sommigen vanuit deze gemeente naar een andere gemeente moeten voor passend werk. Nu komen er extra plekken binnen de gemeente zelf."
Hassink neemt de boerderij voor in ieder geval de komende twee jaar over door het van de gemeente te huren en er zijn genoeg plannen voor de verdere toekomst. "Daarna ga ik het misschien kopen. Op dit moment is er op de kinderboerderij geen plek om even binnen te zitten. Daarom huren we nu een lokaal bij de naastgelegen kinderopvang van Willemijn. Het is de bedoeling dat we in de toekomst bij de boerderij een ruimte gaan bouwen, ook voor bezoekers om er wat te kunnen drinken."
Er wordt zelfs al gedacht aan uitbreiding. "Er ligt een veldje naast, waar nu ganzen lopen, daar willen we op termijn groente, kruiden en bloemen gaan verbouwen en die weer verkopen op de boerderij in een nog te bouwen winkeltje."
Daarmee lijkt Hoeve Heidestein, de nieuwe naam van de kinderboerderij, op een kleine versie van Hoeve Klein Mariëndaal. "Mijn doel is om van Hoeve Heidestein een echte ontmoetingsplek voor Heelsum te maken", aldus Hassink. "Op dit moment is er in het dorp zo'n plek niet (meer). Het zou mooi zijn wanneer hier hele verschillende doelgroepen terecht kunnen en met elkaar in contact kunnen komen. Ouderen, jongeren, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We denken aan het opzetten van een klussendienst voor Heelsum of om tuinen te verzorgen."
Plannen genoeg dus. De gemeente Renkum is erg enthousiast over en betrokken bij de plannen van Hassink en de Hoeve heeft dan ook een subsidie gekregen om de plannen op te starten.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox