Flarden doek prikkeldraad Uiterwaarden
Flarden doek prikkeldraad Uiterwaarden (Foto: Michiel van Druten)

Werk winnaar DWDD-fotowedstrijd in Filmhuis Oosterbeek

Oosterbeek - In Filmhuis Oosterbeek is van 18 november tot en met 13 januari 2018 werk te zien van Michiel van Druten. De in Oosterbeek wonende fotograaf won eind vorig jaar met zijn werk ‘Koeien in de nevel’ de fotowedstrijd Wildlife 2016 van het televisieprogramma De Wereld Draait Door. In het Filmhuis zijn onder andere foto’s te zien die Van Druten maakte van de natuur in en rond Oosterbeek en Arnhem.

Michiel van Druten fotografeert al sinds zijn vroegste jeugd. Van het eerste geld dat hij verdiende met een krantenwijk kocht hij zijn eerste camera, een Oostduitse Praktica spiegelreflex. Later begon hij met het afdrukken in zwart/wit van de foto’s die hij had gemaakt. Ook nu drukt Van Druten al zijn werk zelf digitaal af.

De fotograaf gaat bijna nooit de deur uit zonder zijn camera. Van Druten: “Als ik weg ga zonder camera, voel ik me als een timmerman zonder hamer, als een zanger zonder stem, als een tiener zonder mobiel. Ik geniet van de schoonheid om mij heen. Het zijn vaak alledaagse dingen die mij raken: een boom die net zijn laatste bladeren is verloren, de rijp op het land, een verlaten pand waar de tijd lijkt stil te staan, een 'getekend' portret, donkere wolken boven de rivier.

Ik fotografeer veel in Oosterbeek en omstreken. Het liefst fotografeer ik tijdens het koude ochtend- of warme avondlicht, en dan vooral het tegenlicht. Licht, flarden zon, verblindende reflecties, een silhouet en slagschaduwen.”

Met exposeren is Van Druten pas recentelijk begonnen. De succesvolle deelname aan de Renkumse Kunstroute van dit jaar deed hem besluiten dit te gaan doen. De expositie in het Filmhuis is georganiseerd door de Renkumse kunststichting Scarabee in samenwerking met het filmtheater.

Foto’s van Michiel van Druten. Van 18 november 201t tot 13 januari 2018 in Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, Oosterbeek. Openingstijden: zie www.filmhuisoosterbeek.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden