Agnes Schaap
Agnes Schaap (Foto: Gemeente Renkum)
Podium voor de Politiek

Gezelligheid, terugblikken en vooruitkijken

Met de sneeuw van vorige week is bij mij de kerstkoorts losgebarsten. Als gezelligheidsmens verheug ik me enorm op de komende periode. De kerstboom opgetuigd, kaarsen aan, een gevulde tafel, sfeer in het huis en samenzijn met familie en vrienden.

Helaas is niet iedereen zo gezegend met een grote familie of een uitgebreide vriendenkring. Voor sommige mensen, vaak ook ouderen, is de decembermaand er een van eenzaamheid. Gelukkig zijn er in onze gemeente tal van initiatieven om hen toch ook iets van de kerstsfeer te laten meebeleven. Kerken, zorginstellingen en particulieren doen hier hun uiterste best voor. Maar ik roep u op om in deze periode ook zelf om te kijken naar uw naasten, buren of dorpsgenoten.

Hou uw stoep schoon en die van uw buren


En als ik dan terugdenk aan die sneeuw van vorige week, dan roep ik u tevens op om bij nieuwe sneeuwval ook aan anderen te denken. Houd uw stoep schoon en die van uw buren als zij dat zelf niet kunnen. Wel zo sociaal, wel zo veilig. Voor diezelfde veiligheid roep ik iedereen ook op om voorzichtig om te gaan met vuurwerk. Voor uzelf, voor anderen, voor de (huis)dieren.

Het eind van het jaar is altijd een periode van terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe. Voor mij persoonlijk was 2017 een bijzonder jaar.
Ik had op 1 januari nooit kunnen denken dat ik burgemeester van Renkum zou worden en naar deze gemeente ging verhuizen. Voor de gemeente wordt 2018 in ieder geval een spannend jaar. Op woensdag 21 maart zijn namelijk de gemeenteraadsverkiezingen. De uitslag daarvan bepaalt vervolgens de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad. Ik ben heel benieuwd wat 2018 verder in petto heeft. Ik kijk ernaar uit!

Ik wens u hele fijne en veilige feestdagen toe en alvast alle goeds voor 2018!

Burgemeester Agnes Schaap

Meer berichten