Tijdens deze wandeling vertelt de boswachter over de historie van De Oorsprong en gaat hij samen met u op zoek naar verschillende natuurlijke en menselijke sporen.
Tijdens deze wandeling vertelt de boswachter over de historie van De Oorsprong en gaat hij samen met u op zoek naar verschillende natuurlijke en menselijke sporen.

Zoektocht naar sporen

OOSTERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen houdt op woensdag 17 januari een zoektocht naar sporen op landgoed Oorsprong. Het is een mooi en gevarieerd gebied met bossen, akkers en waterpartijen. De naam De Oorsprong komt waarschijnlijk van een bron in het gebied. Via verschillende vijvers en watervallen stroomt het bronwater naar de Nederrijn. Het water is het verbindende element in de lange geschiedenis van het landgoed. De mens leeft al eeuwen in dit gebied. Zowel mens als natuur hebben vele sporen achtergelaten (en laten nog steeds sporen na). Tijdens deze wandeling vertelt de boswachter over de historie van dit gebied en gaat hij samen met u op zoek naar verschillende natuurlijke en menselijke sporen.

Start: 13.30 uur op de parkeerplaats langs de Rijn bij het Drielse Veer aan de Veerweg in Oosterbeek onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek).

Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5 euro per persoon, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro per persoon.

Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Dick Wijnveldt, tel. 06 - 42 475 520 of Gerard van Kerkhoff, tel. 06 - 23 218 416.

Meer berichten