Textielcontainer Restore kringloop bij PLUS Renkum

RENKUM - Kleding, textiel en schoenen kunnen inwoners van Renkum nu nog makkelijker inleveren. Met de nieuwe container bij PLUS aan de Wilgenpas kiezen mensen zelf het tijdstip waarop ze gebruikt textiel brengen.

Supermarktmanager Sander Berntsen: "Met onze winkel willen we het middelpunt van Renkum zijn. Wij bieden de ruimste openingstijden in de gemeente en veel extra's, zoals binnenkort ook een postservice. Een inzamelpunt hoort daar gewoon bij." Restore kringloop heeft afsluitbare bakken geplaatst. Alle kleding, schoenen en textiel is welkom, ook als het versleten of kapot is. Restore kringloop, de gemeente Renkum en PLUS Renkum bereidden samen de plaatsing van de container voor. Berntsen: "Deze container staat buiten de winkel, ziet er netjes uit en is afgesloten. De herbruikbare kleding komt goed terecht. Bovendien sparen we hiermee het milieu. Een sociaal en duurzaam doel. Dat past bij onze organisatie."

Het ingezamelde textiel gaat naar Textielsorteerbedrijf SoGrade in Ede, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvolle werkervaring opdoen. Van alle ingezamelde textiel wordt 95% hergebruikt. Niet verkoopbare kleding verwerken zij tot bijvoorbeeld poetslap.

Slechts een klein percentage (5%) is afval. De verkoopbare kleding en schoenen worden verkocht in de winkels van Restore kringloop in Ede en Veenendaal. "

Meer berichten