Logo rijnenveluwe.nl


Burgemeester Agnes Schaap reikte de erepenning uit aan de helden Wilfried Giesen (links) en Danny Ouwens. (foto: Berry de Reus)
Burgemeester Agnes Schaap reikte de erepenning uit aan de helden Wilfried Giesen (links) en Danny Ouwens. (foto: Berry de Reus)

Erepenning voor helden bij autobrand

OOSTERBEEK - Burgemeester Agnes Schaap reikte vorige week de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in brons uit aan Danny Ouwens (19) uit Oss en Wilfried Giesen (51) uit Beek (gemeente Montferland).

Danny Ouwens en Wilfried Giesen redden op maandag 2 oktober 2017 met gevaar voor eigen leven een persoon uit een brandende auto op de snelweg A12 bij Oosterbeek. Door onbekende oorzaak botste een personenauto achterop de vrachtwagencombinatie waar Danny Ouwens in reed en vloog direct in brand. Danny Ouwens zette daarop de combinatie stil en ging als eerste naar het slachtoffer om hem uit de brandende auto te redden. Hij kreeg daarbij hulp van medeweggebruiker Wilfried Giesen. Samen ontzetten zij de deur van de auto, zodat het slachtoffer uit de auto kon klimmen. Het slachtoffer werd vervolgens met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon wordt toegekend aan personen die een menslievende daad hebben verricht die de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering. Het kapittel voor de Civiele Orden kent deze Erepenning toe als aan alle drie de criteria wordt voldaan.

Kijk voor meer informatie op www.lintjes.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox