De carnavalskarvaan baande zich een weg door het dorp met als eindpunt het Europaplein. (foto: gertbudding.nl)
De carnavalskarvaan baande zich een weg door het dorp met als eindpunt het Europaplein. (foto: gertbudding.nl)

De Dolle Instuivers trots op carnavalsoptocht

RENKUM - Trots en voldaan waren ze in Renkum bij carnavalsvereniging De Dolle Instuivers. De optocht zaterdagmiddag overtrof alle verwachtingen. Acht indrukwekkende praalwagens en zes loopgroepen baanden zich een weg door het dorp. Op het Europaplein kregen prins Dennis d'n Eerste en prinses Albi de dorpssleutel overhandigd van burgemeester Agnes Schaap, die zelf werd verrast met een prachtig carnavalscolbert met opschrift.

Op het Gouden Stuiver Gala droeg ze trots het fraaie jasje en mengde zich in het voor haar niet onbekende carnavalsgedruis. Schaap komt namelijk uit Wijchen en daar wordt de boerenkiel iets minder vaak gedragen als het reguliere kostuum.
De verrassend grote optocht deed Richard Veldt, Lid van de Raad van Elf, uitermate goed. "Je weet van te voren feitelijk niet hoe het precies uitpakt.

Komen de deelnemers hun afspraak na? Maar er valt een last van je schouders als de stoet eenmaal in beweging is, dat is een prachtig moment", zegt Veldt die als geen ander beseft dat een dergelijk evenement organiseren niet even op een achternamiddag kan worden geregeld.

"Van het vele publiek langs het parkoers en op het Europaplein, krijg je een warm gevoel. Word je gelukkig van."
Een half uur voor de aanvang van de start om 13.30 uur verzamelden zich in snel tempo de kraalwagens en loopgroepen.Er werd vervolgens kwistig met snoepgoed gestrooid. De kinderen langs de route gingen met handenvol 'snaai' weer naar huis. Na de officiële handelingen op het Europaplein verplaatste de carnavalskaravaan zich weer naar Doelum voor een welverdiend 'naborreltje'. De Molshopen uit Arnhem kwamen speciaal met een prachtig opgetuigde 22 meter en ruim tien ton wegende praalwagen naar Renkum. Eigenlijk niet zo verwonderlijk want Prins Edwin en Prinses Chantal zijn ras Renkumers en zwaaien dit carnaval de scepter bij de Arnhemmers. De eerste prijs ging echter naar de brandweergroep, 'Komt dat (uit)schot'.

Meer berichten