Foto: Gert Budding
Foto: Gert Budding

Acht koninklijke onderscheidingen in Renkum

OOSTERBEEK - Burgemeester Schaap reikte op donderdag 26 april aan acht inwoners een lintje uit. De bijeenkomst was in de raadzaal van het gemeentehuis in Oosterbeek .

De volgende persoon is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

Jacob van Genderen (1966)
Jaap van Genderen is naast zijn werk en gezin actief als vrijwilliger bij tal van organisaties. Zo is hij al 25 jaar vrijwilliger bij de Airborne Forces Security Fund. Hij is radio-dj in verzorgingstehuis Het Beekdal, lid van de kookploeg van de Gereformeerde Jeugdcentrale en hij zorgt ervoor dat de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk Renkum-Heelsum elke week op een groot scherm te zien zijn. Daarnaast is hij leerling-molenaar bij de Renkumse Molen. Ook heeft hij een tijd geleden in Friesland een vrouw gered die met haar rollator op het spoor was gevallen. 

De volgende personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Johannes Aalbert van Aalst (1962)
Vanwege zijn rol als vrijwillige brandweerman van de blusgroep Oosterbeek en zijn rol als bestuurslid van de brandweervereniging. Hij is 25 jaar lid geweest van de piketploeg en daarnaast van het First Responder team. Samen met zijn collega's organiseerde John van Aalst het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor de minderbedeelde kinderen en gehandicapten. Zelf was hij daar tot ieders plezier Zwarte Piet. Ook ging hij elk jaar naar Debno in Polen om als brandweer-Piet weeshuizen, kindertehuizen en instellingen voor mensen met een beperking te bezoeken.

Hendrik Bart Gerritsen (1948) en Hinderika Klaasina Gerritsen-Eising (1947) 
Henk Gerritsen heeft diverse vrijwilligerstaken bij de Protestantse Kerk Nederland gemeente Oosterbeek-Wolfheze. Ook was hij lange tijd actief als vrijwilliger bij Het Schild. Rika Gerritsen is vrijwilliger bij de Christelijke Jongeren Vereniging en ouderling en sectiecoördinator van de Protestantse Kerk Nederland gemeente Oosterbeek-Wolfheze. Het echtpaar is samen vrijwillig actief bij verzorgingstehuis De Molenberg.

Antonie Hendriksen (1931)  
Vanwege zijn vrijwilligerswerkzaamheden als organist en cantor bij de Protestantse Kerk Nederland gemeente Oosterbeek-Wolfheze. Ton Hendriksen vormde een meerstemmige cantorij van ongeveer 20 zangers. Ze traden niet alleen op in de kerk, maar ook voor een breder publiek. Regelmatig verzorgde hij muzikale lezingen in Oosterbeek en Wolfheze. Ook was de heer Hendriksen bestuurslid van de Vereniging voor leraren in Levende Talen, afdeling Frans. Hiervoor ontving hij eerder de Franse onderscheiding 'officier dans l`ordre des Palmes Académiques '.

Apollonia Pieternella Punt (1953)
Lona Punt is al meer dan twintig jaar 24 uur per dag mantelzorger voor haar zieke echtgenoot, zonder hulp van buitenaf. Voor deze intensieve verzorging heeft zij haar eigen leven opzij gezet. Zo zegde zij haar baan op en gaat niet op vakantie of zomaar even weg. Een kleine groep vrienden steunt mevrouw Punt hierbij door dik en dun. Ze horen haar nooit klagen en is altijd vrolijk en optimistisch. 

Gijsbertus Cornelis Stunnenberg (1949)
Vanwege zijn vrijwilligerswerkzaamheden bij de Heelsum Harmonie, als diaken bij de Gereformeerde Kerk van Renkum en Heelsum, als chauffeur voor rolstoelgebruikers die op zondag de kerk willen bezoeken en als vrijwillig chauffeur op lijn 589/590 van de buurtbus Veluwezoom West. Daarnaast bezorgt Bert Stunnenberg samen met zijn vrouw tafeltje dekje maaltijden en is hij als vrijwilliger voor de voedselbank actief. Ook is hij secretaris bij het CDA Renkum en initiatiefnemer van de Stichting Muziektent Heelsum voor het behoud van de Muziektent.

Minne Auke Wagenaar (1952)
Minno Wagenaar zet zich al veertig jaar in voor bewegingsonderwijs voor leerlingen met een beperking. In 1978 is hij gestart met de sportinstuif. De sportinstuif was niet alleen voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking, een psychiatrische stoornis of gedragsstoornissen. Voor iedereen zoekt de heer Wagenaar een passende sport of spel waaruit de deelnemers positieve energie halen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat verjaardagen, Sinterklaas en Kerstmis samen gevierd worden. Het sportjaar wordt altijd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Ook begeleidt Minno Wagenaar stagiaires van de studie sport en bewegen. 
 

Meer berichten