Filmhuis vertoont 'Comrade Kim goes Flying'

OOSTERBEEK - Filmhuis Oosterbeek vertoont op woensdag 9 mei 20.00 uur in samenwerking met Scarabee de Noord-Koreaanse comedy 'Comrade Kim goes Flying'.

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 mei houdt stichting Scarabee een tentoonstelling van bijzondere beeldende kunst uit Noord-Korea in het gebouw Hes 29 op Arnhems Buiten. Deze film sluit hierop aan.

'Comrade Kim goes flying' is de eerste Noord-Koreaanse 'girl power' movie. Het is een film over een jonge vrouw die haar eigen doelen stelt en haar eigen toekomst bepaalt.
Kameraad Kim Yong Mi is een mijnwerkster van 28 jaar die nog bij haar vader en oma woont in een klein dorpje op het Noord-Koreaanse platteland. Haar wens is om trapezeartiest te worden. Haar moeder moedigde haar aan om deze droom te volgen, maar sinds haar dood denkt de vader van Yong Mi daar anders over. Als Yong Mi in Pyongyang een jaar aan de slag kan als constructiewerker gaat ze als eerste naar het circus. Daar ontmoet ze de bekende trapezeartiest Ri Su Yon die haar aanmoedigt om auditie te doen. Helaas gooit de arrogante Pak Yang Phil roet in het eten. Hij vindt dat mijnwerkers onder de grond horen en niet horen te vliegen.

Kaarten zijn te bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl. Zie voor de tentoonstelling, de opening, documentaires de site www.scarabee-art.nl.

Meer berichten