Duno voorzitter Richard Vacquier Droop deelt volop mee in de feestvreugde. Later loste hij een weddenschap in door zijn haren te laten kortwieken. (foto: gertbudding.nl)
Duno voorzitter Richard Vacquier Droop deelt volop mee in de feestvreugde. Later loste hij een weddenschap in door zijn haren te laten kortwieken. (foto: gertbudding.nl)

Duno kampioen

EDE- De kampioenswedstrijd tegen DTS' 35 staat in schril contrast met wat Duno dit seizoen heeft laten zien. De overwinning moest van diep komen, wellicht speelden de zenuwen een rol. Feit is dat de ploeg trainer Lodewijk de Kruif met 0-1 won en volgend jaar in de Hoofdklasse speelt.
Er werd op het sportpark De Waaijenberg vervolgens nog geen uitbundig feest. Dat gaat zaterdag gebeuren als de selectie met de cabrio bus door het dorp trekt, vergezeld door een drumband. Opnieuw stond de achterhoede van Duno zaterdag als een rots in de branding. De laatste vijf wedstrijden heeft doelman Patrick ter Mate de nul gehouden. Het duel tegen DTS' 35 was niet van een bijster hoog niveau, daar was trainer Lodewijk de Kruif ook van doordrongen. "Wellicht dat er allerlei randgebeuren onbewust een rol speelden. We hebben echter wel professioneel gespeeld." De magere voorsprong, strafschop benut door Anass Aamri nadat Kevin Sissing werd gevloerd, zat De Kruif niet lekker. En terecht. Keeper Patrick ter Mate moest een paar keer handelend optreden. Komende donderdag speelt Duno thuis tegen LRC en zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd tegen De Merino's. Dat duel staat in het teken van de feestelijkheden. Achter de schermen wordt er al driftig gewerkt aan het optreden in de Hoofdklasse. "De selectie zal aangevuld worden", vertelt Lodewijk de Kruif. "Of Anass Aamri blijft weet ik nog niet. Dat bepaalt de hoofdsponsor (Duno Air red.). Een gesprek zal op korte termijn plaatsvinden." De coach, die geassisteerd wordt door Jan Oosterhuis, Jacob van Zanten en keeperstrainer Adrie Broxks, denkt dat de hoofdklasse een stuk lastiger is. "We hebben prima wedstrijden gespeeld dit seizoen. Maar er zijn altijd een paar duels dat het iets minder loopt, maar we pakten wel de punten. Dat is professioneel. In de Hoofdklasse wordt er meer gevraagd. Het tempo wordt hoger en we moeten bijvoorbeeld verder reizen. Het wordt allemaal intenser. Er zullen ook meer wedstrijden worden gespeeld. Er moeten twee spelers aangetrokken worden die op diverse plekken inzet baar zijn", doceert De Kruif die ook nog niet weet of hij het volgende seizoen kan rekenen op Jan Oosterhuis en Jacob van Zanten. "Zij zitten ook nog aan de onderhandelingstafel."

Meer berichten