Renkum Leeft, een groep die verbindt en enthousiasmeert, plaatsen de doeken van bekende schilders. (foto: gertbudding.nl)
Renkum Leeft, een groep die verbindt en enthousiasmeert, plaatsen de doeken van bekende schilders. (foto: gertbudding.nl)

Renkum 'eert oude meesters'

RENKUM – Op vrijdag 18 mei wordt de openluchtexpositie 'Renkum eert zijn oude meester', feestelijk geopend in het centrum. Na het succes van de afgelopen jaren is het centrum en de buitengebieden opgefleurd met in totaal zeventien doeken van meester-schilders. Een van de grote aanjagers van deze unieke expositie is galeriehouder Hans Bregman. "Ik ben al decennialang vereerder van de Veluwezoomschilders, waar de Renkumse kunstschilders deel van uitmaakten. Deze openluchttentoonstelling laat een greep zien van zeventien topwerken, afkomstig van particulieren, mijn galerie en Museum Veluwezoom", zegt de Renkumer. Mededorpsbewoner Albert Ziëck speelt ook een grote rol van betekenis rond de expositie en kunstuiting in het algemeen. "Ik heb van alle Renkumse kunstschilders een schilderij gemaakt ter grootte van 1 bij 1.20 meter. Deze schilderijen versterken dus de zeventien kunstwerken die op canvasdoek in de Dorpsstraat en daarbuiten te zien zijn." Nieuw dit jaar is het initiatief 'Kunst en Koffie'. Verschillende Renkumse kunstenaars krijgen een podium bij lunchroom Luzona in de Dorpsstraat. Elk twee maanden wisselt de expositie. Samen met de 'Oude Meesters' laat Renkum Leeft met de 'Nieuwe (lokale) Meesters zien, dat Renkum een levend kunstenaarsdorp is. Inmiddels is de 'vrijdagmiddag borrel' in lunchroom Luzona een begrip geworden en valt vrijdag samen met de feestelijke opening.

Meer berichten