Pien Wils.
Pien Wils.

Wonen en werken in historisch pand

In de 'Estafette van Renkum' wordt iedere week een min of meer bekende Renkumer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere inwoner van de gemeente Renkum. Deze week: Pien Wils.

Naam: Pien Wils.
Geboren:In Venray, Noord Limburg.
Woonplaats: Via Amsterdam en Wageningen in Renkum terecht gekomen. We wonen en werken in het voormalige verenigingsgebouw en kringloop aan de Nieuweweg.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Koen, we hebben drie kinderen.
Hobby's: Sporten, klussen en schilderen. Dat kwam goed uit toen we het oude kringlooppand kochten.
Opleiding: Hogeschool Diedenoort Wageningen, richting communicatie en nog niet zo lang geleden heb ik de opleiding tot opsteller voor het begeleiden van familie,- en organisatieopstellingen gevolgd. Organisatieopstellingen zijn erg boeiend en geven snel inzicht in een onduidelijke situatie.
Huidige beroep: Communicatieadviseur, coach en opsteller. Ik ben onlangs voor mezelf begonnen onder de naam Wilspracht. Ik begeleid opstellingen en verzorg communicatieadvies/projecten voor bedrijven en organisaties.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het levert altijd veel op. Met opstellingen kan je snel tot de kern van iemands vraag komen en zo echt een team, een organisatie of persoon verder helpen. Via opstellingen kijken we naar de onderstroom, naar zaken die niet uitgesproken worden maar wel leven in iemands systeem of in de organisatie. Het geeft mooi inzicht.
Verder actief: Bij de Wageningsche Mixed Hockey Club (WMHC). We zijn nu een actie gestart dat iedereen die wil hockeyen, op zaterdagochtend acht keer gratis kan meedoen. Verder organiseer ik daar het D-kamp voor alle jeugdleden in de D-categorie, altijd een groot feest!
Stamcafé: Thuis in de tuin.
Favoriete club: WMHC en Feyenoord.
Favoriete krant: NRC.
Favoriete CD/muziek: Het hangt van mijn stemming af. Ik heb een brede muzieksmaak. Wat ik erg mooi vind (op bepaalde momenten) is de filmmuziek van Yann Tiersen bij 'Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain' maar ik luister ook graag naar Racoon, Stromae of Soulmuziek.
Favoriete sport: Hockey.
Favoriete vakantieadres: Italië, lekker eten, afwisseling in natuur, veel cultuur. Met de tent op een camping met veel ruimte en een zwembad.
Hekel aan: Leugens.
Spijt van of over willen doen: Ik heb nergens spijt van, dingen over doen hoeft ook niet. Ik zou nu wel andere keuzes maken op sommige gepasseerde momenten.
Goede voornemens: Een bloeiende onderneming opbouwen en nog een ondernemer vinden die zich ook in ons pand wil vestigen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Ik zou ooit nog wel eens willen varen in een luchtballon, het lijkt me leuk de wereld vanuit de lucht te aanschouwen.
Lelijkste plekje in de gemeente Renkum: Van Riessenstraat, achterlangs de AH .
Mooiste plekje in de gemeente Renkum: De 'zwemvijver' van Wilhelmina bij Oranje Nassau's Oord, of is dat al Wageningen?, dan kies ik het Renkums Beekdal.
Estafettestokje gaat naar: Geert van Duinhoven.
Omdat: hij een mooi initiatief heeft met huiskamerrestaurant de Bock en vanwege zijn inspanningen voor RZC.

Meer berichten