Foto:

Dag van het Renkums Beekdal

RENKUM - Ontdek en beleef op zaterdag 26 Mei de Dag van het Renkums Beekdal, poort van de Veluwe. Tussen 14.00 en 21.00 uur kun je in het hele beekdal van plek naar plek zwerven, luisteren naar verhalen en muziek, tuinen bezoeken of gewoon genieten van het prachtige beekdal.

Elk uur vertrekt een huifkar vanaf het informatiecentrum langs plekken met activiteiten. Wandelaars op de klompenpaden ontmoeten onderweg vertellers met interessante verhalen over het beekdal en de mensen die er woonden. Op een aantal plaatsen zijn muzikale optredens. Ook de tuinen rond het beekdal zijn te bezoeken, zoals de ommuurde tuin, de kiepen van Beels, of de hoogstam fruittuin. En misschien vind je ook de geheime tuin of loop je plotseling op het Haiku pad. Tussen 17.00 en 19.00 uur is er een pauze, waarin je voor een Beekdal menu terecht kunt bij verschillende horecagelegenheden. Of je organiseert je eigen picknick.

Vijf jaar geleden is het industrieterrein Beukenlaan teruggegeven aan de Natuur. De ecologische verbinding tussen Nederrijn en Veluwe is hersteld. Het Renkums Beekdal is weer poort van de Veluwe en dat willen we 26 mei vieren.

Stichting Renkums Beekdal organiseert deze dag vanuit het Informatiecentrum Renkums Beekdal met medewerking van vrijwilligers, bewoners en bedrijven in het beekdal. De activiteiten zijn vrij toegankelijk.

www.renkumsbeekdal.nl/dagvanhetrenkumsbeekdal

Meer berichten