Foto:

De estafette van de gemeente Renkum

In de 'Estafette van Renkum' wordt iedere week een min of meer bekende Renkumer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere inwoner van de gemeente Renkum. Deze week: Geert van Duinhoven.

Naam: Geert van Duinhoven.
Geboren: Op 9 oktober 1964.
Woonplaats: Renkum.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen:Verliefd op Manon. Samen hebben we drie kinderen. Een woont in Groningen, de ander is uitvliegend en de jongste woont nog bij ons. Dit jaar hebben we ook nog een Italiaanse uitwisselingsscholier bij ons in huis wonen.
Hobby's: Sporten en koken. Ik geef al een jaar of tien zwemles aan de jongste kinderen van RZC. De kinderen hebben hun zwemdiploma gehaald en willen graag beter worden in zwemmen en daarbij mag ik ze helpen. Daarnaast geef ik ook training aan de oudere zwemmers die nu eindelijk eens die borstcrawl onder de knie willen krijgen. En ik organiseer met een groep zwemmers jaarlijks de Rijntocht en Crosstriatlon. Ik zit in het RZC-triatlon team dat we twee jaar geleden hebben opgericht. Elke ochtend begin ik met fantaseren over wat we vanavond weer gaan eten. Eten hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, maar mag wel een feestje zijn!
Opleiding: Biologie in Wageningen.
Huidige beroep: Freelance journalist en redacteur.
Wat vind je leuk aan dit werk: Elke dag ben ik weer met nieuwe onderwerpen bezig en mag ik mensen interviewen over hun werk en passies. Het leukst zijn de reportages van een dag met de boswachter op pad.
Verder actief: Sinds vijf jaar hebben we Huiskamerrestaurant De Bock waar we maandelijks met drie geweldige kookkrachten en veel enthousiasme een driegangen maaltijd voorschotelen aan onze gasten. Deze maand serveren we voor de vijftigste keer. Elke keer 25-30 gasten aan tafel, dus we hebben al heel wat mensen over de vloer gehad. De Bock, omdat rond 1900 in ons huis Theophile de Bock heeft gewoond.
Stamcafé: Loburg in Wageningen.
Favoriete club: PSV.
Krant: NRC Next.
CD/muziek: Tourist LeMC en Simeon Ten Holt (met zijn prachtige Canto Ostinato).
Sport: Zwemmen en triatlon.
Vakantieadres: Twee weken geleden in Engeland een prachtige hardloopwedstrijd van 30 km gedaan in het landschap van Stonehenge. Daar ga ik graag nog eens een keer naar toe.
Slecht in: Boeken lezen.
Goed in: Een lekkere meergangen maaltijd maken en daar gedurende de hele avond samen van genieten.
Hekel aan: Problemen zien die er niet zijn.
Spijt van of over willen doen: Ik weet weinig meer van mijn vroege jeugd, dus die zou ik wel over willen doen.
Goede voornemens: Weer een mooie editie organiseren van de Rijntocht.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Rondje Nederland wandelen of rondje Europa fietsen.
Lelijkste plekje in de gemeente Renkum: Ik wens de inwoners van Doorwerth een veel mooier centrum toe. Ze zijn er hard mee aan de slag en ik hoop dat het lukt.
Mooiste plekje in de gemeente Renkum: Beekdal en Doelum.
Estafettestokje gaat naar: Thomas Sellmeijer.
Omdat: Omdat hij in een prachtig Thomashuis woont en we elkaar elke zaterdag ontmoeten in Doelum waar we de ontwikkelingen bij PSV eventjes bespreken.

Meer berichten