Foto:

Renkum krijgt Airborne Herdenkingsmonument

RENKUM - Renkum Leeft is supertrots te mogen laten weten dat dorp Renkum een officieel Airborne Herdenkingsmonument krijgt. Het monument komt op de plek waar de slag om Arnhem begon, waar de eerste parachutisten landden op dropzone-X, hoek Bennekomseweg/Telefoonweg in Renkum. Een herdenkingsmonument van en voor veteranen, nabestaanden, Renkumers en bezoekers van over de hele wereld. Een plek om even stil te staan, om bloemen of kransen te leggen tijdens officiële en niet-officiële momenten.

De prachtige en zeker historische locatie verdient een monument van een zekere grootte en schoonheid. Daarom kiest Renkum Leeft er voor om zich, samen met de gemeente Renkum, de Renkumse inwoners en iedereen die dit ook belangrijk vindt, in te spannen om dit voor elkaar te krijgen. Zij verwachten dat het met onder andere een crowdfundactie moet lukken om het gewenste Airborne herdenkingsmonument te bekostigen. De onthulling van het herdenkingsmonument vindt plaats op vrijdag 21 september tijdens de opening van het evenement Renkum Airborne 2018 aan de Telefoonweg in Renkum. Doneren gaat heel eenvoudig online via de Renkum Airborne Memorial Dream or Donate actie.

Meer informatie over de onthulling en hoe je als individu op andere manieren kunt bijdragen volgt zo spoedig mogelijk via de website www.renkumleeft.nl en via de Renkum Leeft facebookpagina.

Meer berichten