Plus Manager Sander Bernstein krijgt van Ina en Albert Ziëck het eerste exemplaar van Silly Sheep. (foto: gertbudding.nl)
Plus Manager Sander Bernstein krijgt van Ina en Albert Ziëck het eerste exemplaar van Silly Sheep. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Albert Ziëck heeft patent op Silly Sheep

Door Gert Budding

RENKUM – Hij schetste tien jaar geleden nonchalant enkele figuurtjes op de achterkant van een bierviltje. Dat het ontwerp zou uitmonden in een knaller van formaat, was een droom van kunstenaar Albert Ziëck. Silly Sheep was geboren en de Renkumse kunstenaar liet de Maffe Schapen Europees registreren. Maandag werd in boekvorm Silly Sheep gepresenteerd met een actie van Plus Renkum.

Albert Ziëck vroeg destijds direct patent aan, want hij voelde dat het ontwerp van de Silly Sheep bijzonder was. De Renkumer werd onlangs benaderd door Sander Bernstein, manager van supermarkt Plus in Renkum. "Hij wilde een spetterende actie op touw zetten en vroeg om een idee. Toen kwamen die Maffe Schapen in mijn brein weer op." De Silly Sheep hebben een breed lachende kop, een lijf als een framboosje, veel te lange poten met klots-knietjes en hoeven als golfclubs. Albert Ziëck begon ze verder uit te werken. "Het ontwerp sloeg aan de bij kinderen, maar ook volwassenen waren enthousiast. Ik begon ze te schilderen en diepte erin te spuiten met de air-brush, (speciale painting. gb.) op langwerpige doeken van 120 bij 40 centimeter", vertelt Ziëck die de geliefde Maffe Schapen Europees liet registreren. Lange periode lagen de Maffe Schapen echter in de kast totdat hij in gesprek kwam met Sander Bernstein van Plus supermarkt. "Toen ontstond het idee om Silly Sheep weer uit de kast te halen", weet Ziëck die zijn vrouw Ina enthousiasmeerde om in boekvorm tekst erbij te schrijven.
"Het werd in één keer een familie bestaande uit papa, mama en hun kinderen Bollie en Wollie", glundert Ina Ziëck. "De twee koters werden geboren in een weiland bij kasteel Doorwerth. Op een dag staat het hek open en het avontuur start voor de Maffe Schapen." Albert Ziëck illustreerde hier tien vrolijke kleurplaten bij en op de voorkant van het boekje staat de familie pontificaal afgebeeld. Het originele schilderij, 80 bij 80 centimeter is te winnen voor diegene die de mooiste kleurplaat, apart verkrijgbaar, maakt. Voor het boek geldt: een volle spaarkaart van Plus Renkum en een bescheiden bijbetaling van 1.99 euro. De actie startte afgelopen maanden en loopt de gehele zomer.

Meer berichten