De deelnemers aan de eerste WodanRun moesten soms tot op het bod in de prachtige omgeving van Wolfheze. (foto: gertbudding.nl)
De deelnemers aan de eerste WodanRun moesten soms tot op het bod in de prachtige omgeving van Wolfheze. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Eerste WodanRun is een succes

Door Gert Budding

WOLFHEZE – De eerste WodanRun is een regelrecht succes geworden. Bij de voorinschrijving meldden zich ruim honderd deelnemers. Daar kon Wodanesck voetbalvoorzitter Peter Paul Cornielje, tevens organisator, aanvankelijk mee leven. Maar zondagmiddag verschenen er ruim honderdvijftig hardlopers aan de start.

Vanaf de Duitsekampweg, voor het clubhuis van de voetbalvereniging, werden de deelnemers weggeschoten voor de vier afstanden, 1-, 2-, 5-, en 10 kilometer. Het parkoers slingerde zich over de prachtige natuurgebieden Reijerscamp, Planken Wambuis en de Ginkelse Heide. Pieter Paul Cornielje verkondigde trots dat de jongste deelnemers twee jaar is en de oudste loper bijna zeventig jaar. Vooral de twee korte afstanden werd een familiefeestje. Vaders en moeders begeleiden de peuters die zelf amper de schoenveters konden strikken. Het enthousiasme was er niet minder om, ondanks het feit dat sommige kinderen halverwege huilend de strijd wilde staken. De ouders grepen met geoorloofde middelen in, 'als je over de eindstreep gaat krijg je een ijsje'. De peptalk bleek een succesvolle formule. Bij de eindstreep, waar professionele apparatuur stond opgesteld voor tijdregistratie, werden de deelnemers enthousiast bejubeld. Ook Pieter Paul Cornielje glunderde, hij werd gesteund door veertig bereidwillige deskundige vrijwilligers. Het klimaat speelde Cornielje ook volledig in de kaart. Eerder liet de voorzitter weten. "Het complex van voetbalvereniging Wodaneck is prima en willen dat vaker gebruiken dan alleen voetbal in het weekend. Veel ouderen sporten in de gemeente Renkum, veelal in de zaal. De WodanRun is bij uitstek geschikt voor die groep in een prachtig natuurgebied die op eigen tempo de gekozen afstand kan afleggen." De eerste groep (13.30 uur), ouders met kinderen, schoot uit de startblokken, vervolgens kwamen de meer getrainde lopers aan bod en struinden over de Reijerscamp. De laatste groep startten om drie uur en volbrachten de tien kilometer via Planken Wambuis naar de Ginkelse Heide. Niet alleen winst telde, maar ook het genieten van de paarse heide met historische achtergrond was adembenemend.

Meer berichten