Jaap Jochems (links) en Peter van Ballegooijen betreden voor het eerst het kunstgrasveld bij het MFC Doelum en kussen de heilige grond.  (foto: gertbudding.nl)
Jaap Jochems (links) en Peter van Ballegooijen betreden voor het eerst het kunstgrasveld bij het MFC Doelum en kussen de heilige grond.  (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Heelsumse club denkt aan jeugd

Door Gert Budding

RENKUM – Het ruime verlies in het oefenduel tegen DWS (19-14), was voor de spelers van DKOD van ondergeschikt belang. Voor het eerst speelde de club op het nieuw aangelegde kunstgrasveld bij het MFC Doelum en dat betekende een mijlpaal in de 86-jarige Heelsumse korfbalgeschiedenis.

DKOD had al eerder afscheid genomen van het Wilhelminasportpark en het clubgebouw overgedaan aan voetbalvereniging Redichem. Doordat de opleveringsdatum van Doelum enkele keren vooruit werd geschoven, moest de vereniging voor de laatste competitieduels terug keren naar het fraaie sportpark in Heelsum.

De plaatselijke 'mandje-gooiers' hebben totaal geen last van aanpassingsproblemen op het kunstgrasveld bij het prachtige Doelum. "We spelen nu op een mooi complex dat bovenal zichtbaar is", glundert DKOD-voorzitter Michiel Hupkes en doelt op het feit dat Doelum in het centrum van het dorp ligt en makkelijk toegankelijk voor de jeugd. "Voor de jeugdleden was de rit naar het Wilhelminasportpark niet zonder gevaren. Denk aan de oversteek op drukke Bennekomseweg en bovenal, de sociale veiligheid. Dat is nu anders", zegt Hupkes en weet dondersgoed dat DKOD nu nauwelijks inkomsten heeft. "We missen de omzet van het clubhuis", geeft hij grif toe. "Maar er zijn nu ook geen onderhoudskosten. Op de onlangs gehouden jaarvergadering is de begroting goedgekeurd. Er was discussie over contributieverhoging, regionaal zaten we duidelijk aan de lage kant. We hebben ook geen betaalde trainer meer voor de senioren, dat geld besteden we aan de jeugd", aldus Hupkes. "Ambitieuze talentvolle jeugdspelers willen op topniveau korfballen en zullen dus vertrekken. Heb daar geen enkele moeite mee en ben zelfs trots als ze een hoger niveau bereiken."

"We gaan een samenwerkingsverband met DVO uit Bennekom. Dan kan in de vorm van technische ondersteuning, maar ook uitwisseling van jeugdspelers om te rijpen. Datzelfde later misschien met senioren." De periode dat DKOD, nu derde klasse, op landelijk niveau de dienst uitmaakte, is voorbij. Michel Hupkes peinst. De geldbuidel ontbreekt voor een hoger niveau, denkt hij. "De periode met icoon Ben Crum is verleden tijd. Hij heeft veel betekent voor de korfbalsport in het algemeen en in het bijzonder voor DKOD." Over het onderhoud van het kunstgrasveld bij Doelum is nog geen duidelijkheid. "We zijn met de stichting Doelum, beheerder, in gesprek, maar er is nog geen besluit", vertelt Hupkes.

Meer berichten