Roon Staal heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk.
Roon Staal heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk. (Foto: )

Roon Staal komt naar Concertzaal Oosterbeek

OOSTERBEEK - Zanger/pianist Roon Staal toert met een nieuw programma door Nederland en geeft op zondag 7 oktober een concert in de Concertzaal Oosterbeek. Na afloop van dit concert is er ruimte voor kennismaking met Roon Staal.

Roon Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O'Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk.

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenorstem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 nog genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat en met veel eerder in 2002 nog zijn hoofdrol in de rockopera Tommy van rock group The Who. In een productie van het Koninklijke Luchtmacht orkest, trad Staal ook op in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel (Simon&Garfunkel) die Staal als zijn protégé koestert.


Nummers die Staal speelt op zijn concerten zijn eigen werken zoals Promise, Als Je Mij Zoekt en Weet Waarom Je Leeft, die diepgang geven aan het concert. Maar dit zijn versieringen in een breed repertoire door de Westerse muziek heen waarin klassieke stukken (Pie Jesu, Parelvissers, Panis Angelicus) worden afgewisseld met bekende nummers van onder andere The Beatles, Paul Simon, John Denver of van Nederlandse grond Boudewijn de Groot. Staal schuwt uitersten niet. Zo wordt zelfs Ozzy Osbourne uit de kast gehaald met Dreamer, dat hij ooit in Hollywood opnam met producer Jim Ervin, of een crooner zoals Moon River of Blue Moon.

De gehele tourlijst is te vinden op www.roonstaal.com/concerten. Kaarten kosten 17,50 euro per stuk (inclusief 1 consumptie) en zijn te reserveren via www.roonstaal.com of via www.concertzaaloosterbeek.nl.

Meer berichten