In de slotfase kroop SKV door het oog van de naald. De harde inzet van Bram de Boer (rechts) belandde op de lat en stuiterde vervolgens het veld weer in. Doelman Dennis van de Berg was geslagen. (foto: gertbudding.nl)
In de slotfase kroop SKV door het oog van de naald. De harde inzet van Bram de Boer (rechts) belandde op de lat en stuiterde vervolgens het veld weer in. Doelman Dennis van de Berg was geslagen. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

SKV-Redichem boeit niet

Door Gert Budding

WAGENINGEN- De derby tussen SKV en Redichem was zaterdag op het sportpark De Zoom niet opwindend. Het duel viel in het tweede bedrijf in een gat, sprake van goed voetbal was er nauwelijks. Het gelijkspel (1-1) sprak boekdelen.
SKV behoort tot de top van de zaterdag derde klasse en staat na vier wedstrijden met acht punten op de derde plaats. Toch had de ploeg van oefenmeester Kevin van Veen te weinig goochem in huis om Redichem op de knieën te krijgen. De Renkumers hebben pas twee duels gespeeld en hebben een punt, maar dragen met één hand de rode lantaarn. Zij worden geassisteerd door De Treffers, drie wedstrijden nulpunten.
De gespannen gezichten van de Renkumers gaven al een behoorlijk beeld voor de wedstrijd. Met nulpunten op zak aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst is pittig. SKV kwam voortvarend voor de dag en tikte na een handvol minuten al 1-0 binnen door een doelpunt van Ludo Oosting. Redichem liet op het middenveld te veel steken vallen. Er werd niet vooruitgedacht, de spelers kwamen pas in actie al de pass al verzonden was. Daardoor werd er te laat gereageerd en mocht SKV voor eigen publiek grotendeels het spel maken. Vorig jaar bepaalden Fabian Mösle, nu uiterst succesvol bij eerste klasser Bennekom, en Patrick Siccama (gestopt) het spel bij Redichem. "Maar daar kan ik niets mee", liet oefenmeester Eddy Hagen al eerder weten. Daar kwam nog eens bij dat Paul Dorland abrupt stopte. Toch kwam Redichem, met Niels Koenderink in de spits, in de eerste helft op gelijke hoogte. Tim Zegveld ging door en verschalkte de Wageningse achterhoede: 1-1. Na de pauze werd er niet gespeeld om de schoonheidsprijs, SKV probeerde door de Renkumse defensie te glippen, Redichem moest zich veelal beperken tot het verdedigen. In de slotfase bracht de lat voor SKV echter redding. De inzet van Bram de Boer raakte het aluminium.

Meer berichten