Foto:

RVW blijft op koers

Door Gert Budding

Na elf minuten spelen tegen Elsweide dacht RVW spits Stefan Aalbers goud in handen te hebben met een perfecte hattrick: 3-0. Hij was betrokken bij de eerste treffer. "Maar schrijf dat doelpunt maar bij Roy van Lagen op", klonk het laconiek.

RENKUM – RVW schoot met 9-1 winst flink uit de slof tegen het onmachtige Elsweide dat slechts één punt tot dusver had verzameld in zes wedstrijden. Stefan Aalbers schoot met scherp en trof vier keer de roos. Met deze overwinning heeft de ploeg van trainer Peter van den Borden zich vaster in de top van de zondag vijfde klasse genesteld. De twee voorgaande wedstrijden werden niet winnend afgesloten (twee keer 0-0) waardoor RVW nu op de derde plaats staat. De toppositie was niet ondenkbaar geweest.

Peter van den Borden is een van de weinige trainers die ronduit zegt dat hij voor promotie voetbalt. "Daar hebben we de kwaliteit voor en het antwoordt ligt op het veld. Waarom dan moeilijk doen. Ook de selectie is op de hoogte van de doelstelling", vertelt Van den Borden die in de tweede helft diverse wisselspelers inbracht. Ook de productieve Stefan Aalbers met vier doelpunten mocht plaatsnemen op de bank. "Elsweide maakte ons niet ongerust en daarom kregen de wisselspelers speel minuten." Erwin Roelofsen speelde gretig en schoot twee keer raak. Daarvoor hadden Roy van Lagen, Stefan Aalbers (twee keer) en Pepijn Ox de stand al op 4-0 bepaald. In het tweede bedrijf werd geen gas teruggenomen en werd feitelijk simpel de hoge uitslag behaald met nog een fraaie goal van Ivo Klomp. Precies op tijd, het scorebord in Heelsum kan namelijk geen tien doelpunten noteren.

Meer berichten