Foto: Gert Budding
Foto: Gert Budding (Foto: )

Koninklijke onderscheiding voor Jaap Roorda

Jaap Roorda (29 september 1945) uit Oosterbeek ontving op dinsdag 20 november een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum.

OOSTERBEEK - Jaap Roorda werd tijdens zijn afscheid als bestuurslid van sportvereniging 'Onder Ons' onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Rond 21.00 uur reikte Agnes Schaap de Koninklijke onderscheiding uit in de kantine van 'Onder Ons' op Sportpark Hartenstein aan de J.J. Talsmalaan 14 in Oosterbeek.

Jaap Roorda was 25 jaar bestuurslid en 35 jaar kantinemedewerker van 'Onder Ons'. Hij was in de jaren '80 de initiatiefnemer van de omslag van 'Onder Ons' van een korfbalvereniging naar een brede sportvereniging waar ook wandelen, hardlopen en jeu de boules wordt beoefend.

Door zijn kennis van alle technische faciliteiten op Sportpark Hartenstein was Jaap Roorda jarenlang een belangrijke kracht voor de organisatoren van de Stuwwalloop, de Airborne Wandeltocht en de Oosterbeekse IJsvereniging. Tijdens de Airborne Wandeltocht, en in de week eraan voorafgaand, zorgt Jaap Roorda er bijvoorbeeld voor dat alle vrijwilligers worden voorzien van eten en drinken.

Daarnaast is Jaap Roorda een actieve vrijwilliger bij de Dutch Singer Owners Club (de Nederlandse vereniging van Singer-eigenaren, een Engelse auto die tussen 1905 en 1970 werd geproduceerd) en organiseert hij verschillende internationale evenementen voor deze vereniging.

Meer berichten