Kennismaking met koffie
Kennismaking met koffie (Foto: Shironosov)

Oosterbeeks initiatief zoekt meer 60-plussers

OOSTERBEEK - Ruim honderd Leuke luitjes uit Arnhem en omstreken zoeken een of meer buurtgenoten van 60 jaar of ouder om samen op stap te gaan. Ze hebben zich aangemeld bij Leuke luitjes om maatjes te vinden. Sinds vorig jaar zomer zijn al diverse mensen met elkaar in contact gebracht. Maar het is niet klaar. Nog niet iedereen heeft al voldoende nieuwe contacten gevonden. De organisatie zoekt nog meer Leuke luitjes en dan vooral 60-plussers die willen wandelen, fietsen, naar cultuur of samen een hapje willen eten.

Buurtgenoten samen op pad? Daarvoor is Leuke luitjes opgericht. Een van de oprichters is Ronald Scheffer, wonend in Oosterbeek: “We willen eenzaamheid voorkomen en het voor 60-plussers makkelijker maken om nieuwe mensen te ontmoeten. We hebben al veel nieuwe contacten tot stand gebracht en krijgen leuke reacties. Er gaan zelfs al Leuke luitjes samen op vakantie.”

Ook in Arnhem en omgeving zijn Leuke luitjes. Reeds 120 mensen uit Arnhem en omstreken hebben zich aangemeld. De meeste deelnemers wonen in Arnhem. Ook in Huissen, Oosterbeek, Velp en Westervoort wonen Leuke luitjes. Verreweg de meeste deelnemers zijn vrouwen die een andere vrouw zoeken om iets leuks te gaan doen. De oudste is 90 jaar, de jongste is nog net geen 60 jaar. Ze hebben interesse in cultuur, wandelen, of samen iets drinken of een hapje eten.

Voor meer informatie: https://leukeluitjes.nl/activiteiten. Na intikken van de postcode worden Arnhemse Leuke luitjes zichtbaar en wat ze willen doen.

Via Leuke luitjes kun je dus in contact komen met mensen in de buurt die dezelfde hobby’s hebben als jij. Aanmelden is simpel en gratis. Daarna kom je via de email in contact met buurtgenoten met dezelfde hobby.

Meer berichten