Oud-AKO Literatuurprijswinnaar Hans Münstermann komt tijdens de kunstkoepelavond in Kreek.
Oud-AKO Literatuurprijswinnaar Hans Münstermann komt tijdens de kunstkoepelavond in Kreek. (Foto: )

KunstKoepelavond in Cultuurcentrum Kreek

Oud-AKO Literatuurprijswinnaar Hans Münstermann komt tijdens de kunstkoepelavond in Kreek op dinsdag 4 december om 20.00 uur, de bijzondere vorm van zijn roman 'De Onderstroom' toelichten. Het boek is geïnspireerd op de ware levens van dominee Bastiaan Ader en zijn zoon, de kunstenaar Bas Jan Ader. De schoonheid van de tragiek en de vergankelijkheid had deze kunstenaar in zijn ban.

OOSTERBEEK - In de roman verdwijnt in 1975 Paul Koopman als hij in een piepklein zeilbootje de oceaan wil oversteken. Wat dreef hem? Er lijkt één motief te overheersen: hij was op zoek naar zijn vader, dominee Koopman, die in 1944 stierf voor een Duits vuurpeloton. De onderstroom is een zoektocht van een vader naar zijn zoon in de wereld na de dood. Het is een ontroerende ode aan twee uitzonderlijke persoonlijkheden.
De schrijfster en dorpsgenoot Miriam Guensberg voert het gesprek met de auteur voorafgaand aan de pauze. Na de pauze zal dieper ingegaan worden op de relatie tot de beeldende kunst, met name op de performance kunst. Ter aanvulling worden er ook korte filmpjes vertoond, die wat meer inzicht geven in de persoonlijkheid van de kunstenaar Bas Jan Ader. Deze kunstenaar geniet ook internationaal faam door zijn onaangepaste werkwijze waarmee hij zonder concessies te doen, vorm gaf aan zijn leven en zijn kunst. De deur is open om 19:30 uur. De kosten bedragen 4 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee.


De huidige expositie in Kreek van Beatrijs van den Bos 'tronies', de keramische beeldjes in de vitrine van Marianne Horsman en de poppenkastpoppen van Jeroen Hendriksen is nog te bezichtigen in het cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek tot en met zaterdag 2 februari van 13.00 tot 17.00 uur. Kreek is gesloten van 24 december tot en met 1 januari.
De Kunstkoepelavond vindt elke eerste dinsdag van de maand plaats.

Kijk voor meer informatie op de website.

www.kreekoosterbeek.nl.

Meer berichten