Foto:

KDV Hummelrijk geopend

Op speelse manier is vorige week Kinderdagopvang Hummelrijk geopend in de mooi gerestaureerde voormalige Albert Schweitzerschool en later jongerencentrum Lijn 50.

RENKUM – Wethouder Marinka Mulder verrichtte in aanwezigheid van veel gasten de officiële opening. Hummelrijk, is een onderdeel van Koningskinderen van de eigenaren Erwin Knegt en partner Michliene Verduijn. Aan de Van Ingenweg in Renkum hebben zij één horizontale KDV-groep voor nul tot eenjarige en drie horizontale groepen voor één en vier jarigen.
Koningskinderen biedt Kinderdagopvang voor kinderen van zes weken tot vier jaar op locaties in Oosterbeek en Renkum. "Dit is onze zesde locatie", zegt Michliene Verduijn. "En tevens onze grootste. We maken steeds stapjes." Aan het monumentale pand heeft de eigenaar, gemeente Renkum, de laatste vijftien jaar nauwelijks onderhoud gepleegd. Voor de nieuwe eigenaren Knegt en Verduijn betekende het echter behoorlijk in de buidel tasten om het imposante gebouw bewoonbaar te maken voor kinderdagopvang. "We hebben aan de Van Ingenweg gewoond", vertelt Michliene Verduijn. "In Oosterbeek hebben we vijf locaties en toen dit pand te koop kwam, konden we het niet laten lopen." In juni werden de bouwwerkzaamheden gestart. De buitenkant werd opgefrist en het interieur kreeg een behoorlijke metamorfose en werd met tekeningen in oorspronkelijke staat hersteld. Daar zijn Knegt en Verduijn bijzonder trots op. "Michliene heeft het interieur ingedeeld en heeft daarvoor prachtige kleuren gebruikt", zegt Erwin Knegt. "Het plafond was verlaagd maar die hebben we laten verwijderen en ook in oorspronkelijke staat laten herstellen", zegt Erwin Knegt met gepaste trots. "We kunnen aan ongeveer veertig kinderendagopvang bieden. Op elke groep staan twee leidsters."

Meer berichten