Richard steekt zijn handen uit de mouwen

In de 'Estafette van Renkum' wordt iedere week een min of meer bekende Renkumer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Renkumer. Deze week: Richard Veldt

Naam: Richard Veldt.
Geboren: Op 26 april 1967 in Nagele (Noordoostpolder).
Woonplaats: Renkum.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Trotse vader van vier kinderen, die stuk voor stuk op hun eigen manier positief in het leven staan. Daarnaast bijzonder trotse opa van twee kleinkinderen
Hobby's: Voetbal (RVW) en inmiddels carnaval (De Dolle Instuivers). Verder ontbreekt de tijd, anders zou ik nog meer zwart bonte koeien aan mijn verzameling toe voegen.
Opleiding: Landbouwuniversiteit Wageningen: Veeteelt en Agrarische Bedrijfseconomie. Afgestudeerd in 1992.
Huidige beroep: Teamleider Webshop bij Abemec in Veghel, een zelfimporterend dealerbedrijf in de landbouwmechanisatie met twintig werkplaatsen in vooral Brabant en Zeeland. Secretaris van de Ondernemingsraad.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het werk is veelzijdig en met mijn boerenbloed ben ik werkzaam in de mooiste sector die er is: de landbouw. Met passie werken wij aan de toekomst. Heel veel mensen beseffen niet welke bijdrage de boeren aan onze kwaliteit van leven leveren. Zonder boeren geen toekomst!
Verder actief: Ik ben vicevoorzitter van voetbalvereniging RVW, secretaris van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, secretaris van de ROEV (Renkumse Oranje en Evenementen Vereniging), lid van Renkum Leeft, voorzitter Gebruikersraad Doelum en helpende hand van Symphonic Friends. Trotse drager van de Gouden Stuiver uitgereikt door De Dolle Instuivers voor mijn inzet voor de Renkumse gemeenschap.
Stamcafé: Die zoek ik nog, maar ik drink graag een biertje bij RVW, in Doelum of bij Luzona tijdens de Vrijdagmiddagborrel. Ik houd van gezelligheid.
Favoriete club: Ajax, al zitten inmiddels RVW en De Dolle Instuivers in mijn hart.
Favoriete krant: De Gelderlander, Rijn en Veluwe, Hoog en Laag. Vooral geïnteresseerd in Renkums nieuws.
Favoriete CD/muziek: Status Quo.
Favoriete sport: Voetbal. Tegenwoordig sta ik in het veld als scheidsrechter. Verder vooral langs de lijn en kijk ik graag naar (bijna alle) sport op tv, maar tegenwoordig zie ik maar weinig. Ik ben te druk met andere dingen.
Favoriete vakantieadres: Geen. Ik hou van mooie natuur, liefst gecombineerd met landbouw. Nu nog iemand die samen met mij dit vakantiegevoel wil delen, dan ga ik weer.
Slecht in: Werk aan anderen overlaten, dansen, zingen, romantiek….teveel om op te noemen.
Goed in: Handen uit de mouwen steken, anderen laten genieten.
Hekel aan: Kritiek aanhoren zonder dat men hier zelf iets tegenover stelt.
Spijt van of over willen doen: Ik leer elke dag bij, geen spijt. Of ja toch: mijn prinsennaam was Prins Richard de Eerste, ik had toen voor Prins Richard de Laatste moeten kiezen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Samen met een leuke vrouw oud worden.
Lelijkste plekje in de gemeente Renkum: Veld 5 op het Wilhelminasportpark.
Mooiste plekje in de gemeente Renkum: Tussen de koeien in de Jufferswaard.
Estafettestokje gaat naar: Marjolein Vermeij.
Omdat: Marjolein heeft de gave met aanstekelijk enthousiasme andere mensen een lach op het gezicht te toveren. Heel knap!

Meer berichten