Burgemeester Schaap bevestigt nieuwe naambordjes

Burgemeester Schaap met Vader en kleeinzoon Van der Straaten
Burgemeester Schaap met Vader en kleeinzoon Van der Straaten (Foto: Henk Monster)

OOSTERBEEK - Op 5 december heeft burgemeester Schaap en drie generaties Van der Straaten nieuwe naambordjes met de originele teksten op de bankjes bij de Oude Kerk in Oosterbeek bevestigd.
Diny Brouwer, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Oude Kerk memoreert de voorgeschiedenis. Anderhalf jaar geleden ontdekken enkele gidsen van de Oude Kerk de diefstal van de drie koperen plaatjes. Alle drie banken met de naambordjes zijn geschonken door mensen die zich bij de Oude Kerk en haar geschiedenis betrokken voelen. Burgemeester Schaap bevestigde symbolisch het bordje op de bank geschonken door nazaten van de veteraan Leslie Jack Plummer uit Engeland. Vader, zoon en kleinzoon Van der Straaten bevestigen de twee bordjes namens (voorheen) Hotel Dreyeroord.
Diny Brouwer citeert uit de mailwisseling met de nazaten van Plummer en daarin wordt duidelijk dat ze in 2019 zeker de Oude Kerk met haar bankjes zullen bezoeken en zij geven ook aan hoe belangrijk deze herinnerings-plek voor hen is.
Bekijk ook het filmpje
https://renkum.nieuws.nl/veluwezoom-in-beeld/43789/vorig-jaar-gestolen-herinneringsplaatjes-bankjes-oude-kerk-vervangen/

Meer berichten