Foto:

Sfeervolle fair op Kasteel Doorwerth

door Marnix ten Brinke

7e editie van kerst- en wildmarkt

"We zijn al in mei begonnen met de organisatie. We zijn met zes vrouwen die het allemaal oppakken. Op de dag zelf krijgen we gelukkig hulp van nog vele andere vrijwilligers, anders is het niet te doen."

Doorwerth - De dag begon met regen, maar aan het begin van de middag wist de zon toch even door te breken. Het zorgde voor een gezellig drukke en sfeervolle kerstmarkt op en rondom Kasteel Doorwerth.
De Kerst en Wild Fair werd voor de zevende keer door de Lionsclub Renkum Airborne georganiseerd. "Het wordt steeds iets groter", vertelt Laura Kaper van de Lionsclub. "Dit jaar hebben we ook in landelijk tijdschrijften als Seasons en Groei & Bloei gestaan, dus misschien dat dit nog extra bezoekers trekt."
Vorig jaar moest de markt vanwege een winterstorm al om 13.00 uur weer sluiten. "We waren bang dat anders de auto's niet meer terug de heuvel op konden komen. Maar ondanks de zeer korte kerstmarkt hadden we toen nog 1200 bezoekers. Vandaag hopen we op zo'n 1500 mensen. We hebben wel voor de zekerheid een wagen klaar staan, mochten er toch auto's vast komen te zitten in de modder."
Er waren meer dan vijftig stands met diverse producten en organisaties. Een belangrijk deel van opbrengst deze dag gaat naar twee goede doelen die de Lionsclub ondersteunt: het Huis van Renkum en De Stichting Veluwse Wens Ambulance. "Onze doelgroep is vooral volwassenen", vertelt een vrijwilligster van de Veluwse Wens Ambulance. "Dit jaar hebben we al bijna 150 wensen in vervulling kunnen laten gaan. Dat kan echt van alles zijn. Van een bezoek aan het theater of naar de dierentuin tot een dagje naar het strand of naar de verjaardag van de kleinkinderen." De stichting heeft zelf ook een aantal ambulances, eentje daarvan stond op het terrein van de het kasteel en trok veel bekijks van kinderen.
"Ieder jaar kiezen we een goed doel uit", vertelt Kaper. "Een tastbaar doel dat iets voor onze gemeente betekent. Volgend jaar bestaat de Lionsclub 30 jaar en willen we een speciaal lustrumproject opzetten, ook weer voor een goed doel in onze gemeente."

Locatie

De locatie van Kasteel Doorwerth is misschien wel de belangrijkste reden waarom deze kerstfair zo gezellig en succesvol is. Alles ademt kerst uit. De vuurkorven en broodoven zorgen voor heerlijke geuren, jachthoornblazers uit Limburg voor de muziek en een kerstman of eigenlijk kerstvrouw weet er met haar bel de gezelligheid nog wat te vergroten. De kramen liggen vol met etenswaren, kerstkransen, tassen gemaakt van leer van oude banken, knuffels, kazen en ga zo maar door. De ondernemers die de stands bemannen komen niet alleen uit onze regio, maar ook ver daarbuiten. Voor de inwendige mens is er binnen en buiten van alles te drinken en te proeven. Kortom, ook deze zevende editie is weer een groot succes. Op naar de achtste editie, volgend jaar.

Meer berichten