Burgemeester Agnes Schaap heft het glas met de inwoners van de gemeente Renkum. (foto: gertbudding.nl)
Burgemeester Agnes Schaap heft het glas met de inwoners van de gemeente Renkum. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Nieuwjaarsreceptie in Doelum slaat aan

Door Gert Budding

Niet zoals gebruikelijk in het gemeentehuis, maar als uitdaging werd de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Renkum maandag in het nieuwe MFC Doelum gehouden. Voor het eerst in de Renkumse geschiedenis week het college van burgemeester en wethouders af van de traditie in Oosterbeek.

RENKUM – Met de 230 belangstellenden had burgemeester Agnes Schaap bepaald geen reden tot klagen. Met de nieuwe locatie werd de Renkumse accommodatie bovendien in de schijnwerpers gezet. 'Er zijn nu meer aanwezigen dan in voorgaande jaren op het gemeentehuis', was een veel gehoorde kreet. 'Ik zie nu ook veel meer nieuwe gezichten', liet een man nippend aan een glas jus d'orange zich ontvallen.


In een interview met Carine van Ketwich Verschuur, bewoonster van kasteel Doorwerth, kwam de burgemeester met diverse nieuwtjes voor het komende jaar. "We willen de ouderen met de jongeren verbinden, daarom wordt er in maart een kinderburgemeester gekozen.

Daarnaast doe ik een oproep aan de inwoners van de gemeente: wie durf het om de volgende nieuwjaarsreceptie te organiseren. De gemeente zorg voor de faciliteiten, daar hoeft men zich dus niet druk om te maken." Van Ketwich Verschuur legde vaak de link tussen kasteel Doorwerth en het multifunctioneel centrum Doelum. "Deze accommodatie is een modern kasteel", vond zij.

Agnes Schaap: "In september tijdens de 75e herdenking van de Slag om Arnhem, is er een grote lichtshow in Oosterbeek." Agnes Schaap liet heel even de revue passeren en schrok op 31 december. "Oudjaarsmorgen werden we opgeschrikt door een plofkraak in Renkum. Ik dacht, als dit de voorbode is van oudjaarsavond, dan houd ik mijn hart vast. Gelukkig bleef het rustig in de dorpen."

Meer berichten