Foto: V.l.n.r.: Walter, Eric, Peter en Richard Vacquier Droop zijn vrijwilligers bij uitstek en daar hebben de voetbalclubs Duno, RVW en WAVV baat bij. Foto: gertbudding.nl
Foto: V.l.n.r.: Walter, Eric, Peter en Richard Vacquier Droop zijn vrijwilligers bij uitstek en daar hebben de voetbalclubs Duno, RVW en WAVV baat bij. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Eric, Peter, Walter en Richard: 'We hebben een missie buiten het veld'

Door Gert Budding

Ze geven grif toe dat ze in hun jongen jaren amper een knikker konden raken. Maar de broers Eric, Walter, Richard en Peter Vacquier Droop dragen het voetbal in hun hart. Hebben een missie. Daar hebben de voetbalclubs Duno, WAVV en RVW baat bij. Vrijwilligers staan vaak in de schaduw. De drie clubs staan momenteel hoog genoteerd.

DOORWERTH/WAGENINGEN/RENKUM - Richard Vacquier Droop hanteert al jaren de voorzittershamer bij hoofdklasser Duno. Broer Eric verricht daar buitenwerkzaamheden en is KNVB-consul.

Walter heeft zijn hart verpand aan zondag eerste klasser WAVV en Peter is verzorger bij RVW in Renkum. Het deert de vier mannen, die opgegroeid zijn in de jaren zestig aan de Willebrordweg in Renkum, amper dat ze geen strandbal konden raken.

Zij genieten momenteel van hun functie, hoeven niet in de schijnwerpers. "Wij genieten op een andere manier", laten de vier broers weten. Walter Vacquier Droop kwam jaren geleden toevallig bij WAVV terecht. "Mijn bedoeling was echter om me aan te melden bij CHRC, destijds. Maar ik heb een goede beslissing genomen om naar WAVV te gaan."

"Ik heb nog wel een balletje getrapt bij RVW, Redichem en Duno", zegt Peter, de jongste van het stel. "Maar ik heb nooit in een eerste elftal gespeeld." Eric, de oudste: "Voetbal vind ik prachtig, maar ik kan het zelf niet. Ben bij het spel van Duno zijdelings betrokken, maar mijn hart ligt bij die vereniging." Walter: "De drijfveer om een bestuursfunctie bij WAVV te ambiëren was: een club bestaat niet alleen uit het eerste elftal. Daarvoor heb ik me ingezet."

Richard Vacquier Droop is elf jaar voorzitter van Duno. "Nadat Herman de Jezus stopte als voorzitter, ben ik in dat gat gestapt. Was noodgedwongen, er was namelijk niemand anders. Met het eerste elftal heb je als vereniging zakelijk gezien vrijwel niets te maken. De spelers staan onder contract bij een Stichting. Het eerste elftal is echter het paradepaardje. We gaan door zolang de sponsor doorgaat."

Meer berichten