Thee met Thema in Oosterbeek

Thee met Thema is op zondag 27 januari in de Vredebergkerk met ombudsman Reinier van Zutphen met het thema 'Is de burger er voor de overheid of andersom?'

OOSTERBEEK – De overheid is er voor de burger. En niet andersom. Toch lijkt dat in de praktijk niet altijd het geval. Iedereen moet zaken kunnen doen met de overheid. De overheid is hierbij aan zet. Burgers hebben tenslotte geen keuze. Je kunt maar bij één overheid terecht. En daarom is het uitgangspunt van de Nationale Ombudsman: stel burgers centraal. Juist ook als het gaat om digitalisering van je dienstverlening. Wat is de rol van de Nationale ombudsman in deze? Wat zijn zijn bevoegdheden en wat kan hij doen als een burger tussen de wal en het schip van overheden vermorzeld dreigt te worden? Reinier van Zutphen, opgegroeid in Oosterbeek, geeft zijn visie weer en neemt ons op een levendige wijze mee in de wereld van de Nationale ombudsman.

Reinier van Zutphen is sinds 1 april 2015 de Nationale Ombudsman van Nederland. Hij studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit en bekleedde diverse (internationale) functies in de rechterlijke macht.

De inloop vanaf is vanaf 15.30 uur. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Meer berichten