Richard Veldt kreeg vorig jaar de Gouden Stuiver, hij zet zich optimaal in voor de Renkumse samenleving. (foto: gertbudding.nl)
Richard Veldt kreeg vorig jaar de Gouden Stuiver, hij zet zich optimaal in voor de Renkumse samenleving. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Zaterdag barst het carnaval los

Als opwarmentje start komende zaterdag bij De Dolle Instuivers het carnavalsseizoen met de befaamde Dolle Avond aan de Rijn. Het thema 'Zomer Hit(te)' loopt vanaf 2 maart enkele dagen als een rode draad door het totale programma bij de Renkumse carnavalsclub in het multifunctioneel centrum Doelum, dan Huize Redichem.

RENKUM – Het carnaval bij De Dolle Instuivers heeft enkele vernieuwingen doorgemaakt. Vooral de jongere carnavalisten worden door het muzikale duo Lang & Breed op hun wenken bediend met soms afwijkende carnavalsmuziek. "We moeten blijven vernieuwen", vertelt Richard Veldt van de Raad van Elf. "Wij luisteren naar de reacties van het publiek. Renkumers zijn kritisch. Er wordt al twintig jaar geroepen dat er meer carnavalsmuziek gespeeld moet worden, maar de jeugd wil tegenwoordig ook andere muziek. Desondanks handhaven we de traditie met carnavalskrakers." De Dolle Instuivers heeft 48 leden en ruim 200 donateurs. De belangstelling op de carnavalsdagen blijft prima. "Dat heeft wellicht te maken met de gunfactor, maar wij bieden ook een goed programma."
En daar gaan Prins Helmut d'n Eerst en hofdame Niesje in voorop. In het begin was hotel Campman aan de Dorpsstraat de thuishaven van de Renkumse carnavalsvereniging. Later de Rijnkom en nu dus het moderne Doelum. De sporthal wordt voor het carnaval met een groot scherm enkele meters ingekort, in de aankleding zitten veel uurtjes. En daarin heeft Richard Veldt een belangrijk aandeel. "Maar we doen het gezamenlijk", vertelt de onverzettelijke Renkumer die ook prins carnaval is geweest en vorig jaar terecht de Gouden Stuiver ontving vanwege het feit dat hij zich enorm inzet voor de samenleving. Bij elk evenement in het dorp is Richard Veldt van de partij.

Meer berichten